Новини :: Комітет арбітрів

|

Відбулось засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФФФ

Відбулось засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФФФ

4 травня в приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось засідання Виконкому Комітету арбітрів ІФФФ.

Одним з питань порядку денного було звернення Олександра Дем’янчука щодо спірного епізоду в серії післяматчевих 9-ти метрових ударів у півфінальному матчі обласних фінальних змагань з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч" сезону 2015-2016 років між командами Коломийської СШ №1 та Калуської ЗШ №6, який відбувся 20 квітня цього року на стадіоні "Юність" м.Івано-Франківська.

Після перегляду наданого п.О.Дем'янчуком відеоматеріалу спірного епізоду Комітет арбітрів ІФФФ визнав дії арбітрів при зарахуванні пенальті методично правильними. Відеоматеріал не дає підстав поставити під сумнів рішення арбітрів по зарахуванню голу у вказаному епізоді.

Наступним питанням порядку денного були затверджені списки арбітрів, асистентів арбітра та спостерігачів арбітражу для проведення матчів чемпіонату, першості та розіграшу Кубка області з футболу сезону 2016 року. Арбітри Семанюк Тарас і Синишин Юрій, які були рішенням Комітету арбітрів ІФФФ від 15.10.2015р. відсторонені від проведення обласних змагань з футболу, після відбуття строку дискваліфікації затверджені асистентами арбітра для проведення матчів обласної першості другої ліги.

Далі голова Комісії арбітражу АМФІФО Василь Ольшанецький відзвітувався про арбітраж та інспектування матчів чемпіонату, першості, розіграшу кубка області з футзалу сезону 2015-2016 років. Звіт було прийнято до відома, роботу Комісії призначень на матчі розіграшу чемпіонату та першості області з футзалу сезону 2015-2016 років визнано незадовільною. Прийнято рішення зобов'язати усунути недоліки роботи Комісії призначень у наступному сезоні.

Також були розглянуті питання про хід поточних чемпіонату та першості області з футболу. У підсумку на засіданні були прийняті наступні рішення.

За методичні помилки під час проведення матчу 4-го туру обласної першості "Хутровик" Тисмениця – ФК "Устя" (24.04.2016р.) арбітр Володимир Гузоватий і спостерігач арбітражу Йосип Пилипишин відсторонені від проведення матчів чемпіонату, першості області з футболу на одну гру.

За методичні помилки під час проведення матчу 4-го туру обласної першості "Дельта" Гвіздець – ФК "П’ядики" (24.04.2016р.) арбітр Михайло Садловський і спостерігач арбітражу Михайло Гнатишин відсторонені від проведення матчів чемпіонату, першості області з футболу на одну гру.

За допущені результативні помилки під час проведення матчу 5-го туру обласного чемпіонату "Карпати" Брошнів-Осада – ФК "Калуш" (27.04.2016р.) арбітр Тарас Паньків відсторонений від проведення матчів чемпіонату, першості області з футболу на один календарний місяць. Дії асистента арбітра Івана Заліського, 4-го арбітра Мирона Острижнюка та спостерігача арбітражу Ігоря Овчара будуть розглянуті на черговому засіданні Комітету арбітрів.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу