Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Богородчанах пройшов дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Богородчанах пройшов дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

За ініціативи голови Богородчанської районної федерації футболу Романа Балаша 24 травня на центральному стадіоні селища Богородчани пройшов дитячий футбольний фестиваль "Відкриті уроки футболу".

"Відкритий урок з футболу" – задумка Федерації футболу України. У партнерстві зі своїми шведськими колегами та за участі цілого ряду міністерств, у тому числі і внутрішніх справ, вітчизняні футбольні фахівці визначають у кожній області один населений пункт, в якому влаштовується масштабне футбольне дійство. В цьому році дитяче свято футболу буде приймати Івано-Франківськ.

Треба зазначити, що вперше на теренах нашої області організатором національного проекту виступила районна федерація, яка за власні кошти і кошти спонсорів організувала фестиваль у Богородчанах. Перейняти досвід сусідів приїхали представники та голови Коломийської міської федерації футболу, Калуської міської та районної федерацій футболу, Рогатинської РФФ, Галицької РФФ, Городенківської РФФ, Снятинської РФФ та федерації футболу м.Івано-Франківська.

Івано-Франківська обласна федерація футболу у складі голови федерації Т. Клима, першого заступника, виконавчого директора В. Сікори, відповідального секретаря О. Волосянка, прес-секретаря І. Дaнилoвcькoгo провела для присутніх семінар, під час якого були обговорені організаційні питання підготовки та проведення "Відкритих уроків футболу" на місцях.

Головним завданням цього фестивалю є залучення дітей до здорового способу життя та до занять футболом зокрема. Фестиваль робить футбол відкритим для всіх, незважаючи на наявність футбольної обдарованості, незалежно від статі, соціального статусу та статків сім’ї.

"Відкриті уроки футболу" у Богородчанах розпочалися з підняття Державного Прапора та звучання Гімну України. Після вшанування загиблих за Україну на Сході держави в АТО хвилиною мовчання, настоятель місцевого храму о. Іван висловив слова благословення. До присутніх звернулися заступник голови обласної держадміністрації Ярослав Паранюк, голова обласної федерації футболу Тарас Клим та начальник обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Стефанків. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

У фестивалі взяли участь понад 200 школярів з навчальних закладів Богородчанського району. Футбольне поле стадіону було розділено на 12 секторів, за якими були закріплені вчителя фізичної культури. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх вчителів.

Опікувалися дітьми також представники районного відділу поліції, поряд був черговий медпрацівник. Хороший настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом.

По завершенню фестивалю відбулась урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку, кепку та пам’ятний значок. Команда Підгірської школи була нагороджена пам’ятним кубком, а команда Богородчанської школи №2 отримала смачний торт.

Фото дитячого фестивалю "Відкриті уроки футболу" у Богородчанах в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу