Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Відбулася нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

Відбулася нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

8 червня в залі засідань Косівської районної ради під головуванням начальника обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайла Стефанківа відбулась нарада обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України з директорами і тренерами дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву системи освіти області.

Нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

У нараді також взяли участь голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, начальник управління освіти у Косівському районі Володимир Козьменчук, начальник управління освіти м.Яремче Іван Онутчак, голова Івано-Франківського відділення НОК України Мирослав Карабін, голова ради директорів СДЮСШОР і ДЮСШ Петро Олійник, делегація Івано-Франківської обласної федерації футболу у складі: голова ІФФФ Т. Клим, перший заступник голови ІФФФ, виконавчий директор В. Сікора, директор Технічного департаменту ІФФФ М. Васильків, відповідальний секретар ІФФФ О. Волосянко, прес-секретар ІФФФ І. Дaнилoвcький.

На засіданні були підведені підсумки V спортивних ігор школярів області за 2016 рік; розглядались питання про результати рейтингу роботи ДЮСШ, СДЮСШОР, ОДЮСШ, видів спорту, тренерів, викладачів за 2015 рік; були підведені підсумки серед районів та міст з олімпійських і не олімпійських видів спорту; розглядались питання щодо літнього оздоровлення учнів ДЮСШ та СДЮСШОР; про внесення змін до Положення про ДЮСШ; про проведення 23 червня обласних змагань з нагоди Міжнародного Олімпійського дня.

Нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

Голова ІФФФ Тарас Клим разом з директором Технічного департаменту ІФФФ Миколою Васильківим представили присутнім Концепцію реорганізації Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області.

Основою алгоритму реорганізації ДЮФЛО повинні стати наступні заходи:

1. Підготовка концепції реорганізації.

2. Затвердження концепції на одному із засідань Виконавчого комітету ІФФФ.

3. Підготовка проекту Статуту громадської організації ДЮФЛО.

4. Підготовка га затвердження проекту штатного розкладу ДЮФЛО.

5. Підготовка проекту нової структури ДЮФЛО.

6. Підготовка проекту кошторису ДЮФЛО.

7. Вирішення питань фінансування ДЮФЛО.

8. Дотримання спортивних принципів при формуванні ліг ДЮФЛО, а також територіального принципу у перехідному періоді для U-14 та U-16.

9. Координація організаційних заходів та погодження їх з Комітетом з фізичного виховання та спорту обласного відділення МОН України в Івано-Франківській області та Радою президентів аматорських футбольних клубів області.

10. Координація організаційних заходів по створенню ДЮФЛО з ФФУ та Дитячо-юнацькою футбольною лігою України.

11. Підготовка проекту тристоронньої угоди про співпрацю між ДЮФЛО, дитячо-юнацькими спортивними школами з виділенням футболу незалежно від відомчої приналежності та аматорськими футбольними клубами І-ІІ ліги ІФФФ.

12. Проведення спільної наради за участю Виконавчої адміністрації ІФФФ, Комітету з фізичного виховання та спорту обласного відділення МОН України в Івано-Франківській області, директорів та старших тренерів з футболу дитячо-юнацьких спортивних шкіл МОН України.

13. Проведення наради за участю президентів та керівників аматорських футбольних клубів І-II ліг області.

14. Пошуки кандидатури на посаду почесного президента ДЮФЛО.

15. Підготовка та проведення установчих зборів ДЮФЛО.

Нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

Проект структури ДЮФЛО та регламенту обласних змагань з футболу за участю дитячих та юнацьких команд у сезоні 2016-17 років передбачає наступне.

Обласні змагання на призи клубу "Шкіряний м’яч" у вікових категоріях U-11, U-12, U-13 починаючи з сезону 2016-2017 років переходять під егіду ДЮФЛО. Склад команд-учасників ДЮФЛО у сезоні 2016-2017: І-ша ліга U-18 – 14 команд, ІІ-га ліга U-18 – дві територіальні зони по 8-10 команд. Змагання серед команд ДЮСЗ області: U-14 – дві територіальні зони по 8-10 команд, U-16 – дві територіальні зони по 8-10 команд.

У відповідності до Регламенту змагань футбольні клуби І-ІІ ліг будуть зобов’язуватись опікуватися юнацькими футбольними командами старшої вікової категорії (U-18). У відповідності до угоди про співпрацю аматорські футбольні клуби області повинні будуть надавати допомогу дитячо-юнацьким спортивним закладам, команди яких є учасниками ДЮФЛ (U-14 та U-16).

Усі учасники ДЮФЛО повинні бути зареєстровані у Єдиній інформаційній базі даних ФФУ.

Змагання ДЮФЛО будуть проводитися у два кола по системі "осінь-весна": 1-ше коло – серпень-листопад; 2-ге коло – квітень-червень; перерви між 1-м ти 2-м колами – листопад-березень; перерва між турнірами – липень.

Футбольні матчі ДЮФЛО будуть проводитися по суботах на основних футбольних полях на яких виступають команди-учасниці чемпіонату та першості ІФФФ. Тривалість матчів за участю команд ДЮФЛО: U-14 – два тайми по 30 хв., U-16 – два тайми по 35 хв., U-18 – два тайми по 40 хв.

Кращі футболісти юнацьких команд U-18 згідно Регламенту будуть мати право у недільних матчах виступати за дорослі склади своїх клубів. У календарях турнірів буде передбачена особливість проведення матчів одного клубу, а саме: ігри юнацьких команд по суботах – вдома; ігри дорослих команд по неділях – на виїзді (або навпаки).

Матчі юнацьких команд U-14, U-16 та U-18 будуть проводити три нейтральні арбітри. Бригаду арбітрів призначатиме Комітет арбітрів ІФФФ. Оплату арбітражу буду проводити ІФФФ. На окремі матчі ДЮФЛО ІФФФ призначатиме спостерігачів арбітражу та буде оплачувати їхню роботу.

По закінченні наради на місцевому стадіоні м.Косів пройшли змагання ІІ-ої обласної спартакіади серед працівників СДЮШОР, ДЮСШ та ОДЮСШ Івано-Франківської області.

Нарада директорів ДЮСШ та СДЮСШОР Івано-Франківської області

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу