Новини :: Чемпіонат області

|

Затверджено календар змагань фінальної частини обласного чемпіонату

Затверджено календар змагань фінальної частини обласного чемпіонату

13 червня в приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулась організаційна нарада з керівниками (представниками) футбольних клубів (команд) учасників обласних змагань з футболу у першій лізі.

Нагадуємо, чемпіонат області з футболу сезону 2016 року серед юнацьких та дорослих команд першої ліги проводиться у два етапи. На першому етапі команди (юнацькі та дорослі склади) поділені за територіальним принципом на дві групи змагались по коловій системі у два кола (на своєму полі та на полі суперника).

Згідно Регламенту обласних змагань з футболу на другому етапі дорослі склади футбольних клубів (команд), які за підсумками першого етапу зайняли 1-ше місце у групі "А" та 1-ше місце у групі "Б" повинні зустрітися у матчах за підсумкові 1-2 місця у турнірній таблиці (на своєму полі та на полі суперника). Дорослі склади футбольних клубів (команд), які за підсумками першого етапу змагань зайняли 2-ге місце у групі "А" та 2-ге місце у групі "Б" повинні зустрітися у матчах за підсумкові 3-4 місця (на своєму полі та на полі суперника) і т.д.

Аналогічно визначатимуться підсумкові місця у турнірній таблиці серед юнацьких складів футбольних клубів (команд) учасників чемпіонату області з футболу сезону 2016 року.

Організаційна нарада

В ході обговорення на нараді з легкої руки фотокореспондента Петра Белея було проведено жеребкування (господарі - гості) і затверджені календарі змагань другого етапу дорослих та юнацьких складів команд відповідно за 1-12 підсумкові місця чемпіонату.

Отже, футбольні клуби (команди) виборюватимуть підсумкові місця чемпіонату області з футболу сезону 2016 року наступним чином:

Дорослі склади:

– за 1-2 місце: "Оскар" (Підгір'я) – "Карпати" (Брошнів-Осада)

– за 3-4 місце: "Карпати" (Коломия) – "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)

– за 5-6 місце: "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ) – ФК "Калуш" (Калуш)

– за 7-8 місце: "Гал-Вапно" (Галич) – "Бескид" (Надвірна)

– за 9-10 місце: ФК "Турка" (Турка) – "Нафтовик" (Долина)

– за 11-12 місце: "Придністров'я" (Тлумач) – "Вихор" (Ямниця)

Перші ігри відбудуться 19 червня (неділя) на полях команд, вказаних в парах першими. Матчі-відповіді – 26 червня (неділя). Початок ігор о 17:00.

Організаційна нарада

Юнацькі склади:

– за 1-2 місце: "Оскар" (Підгір'я) – "Вихор" (Ямниця)

– за 3-4 місце: "Ніка-Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ) – "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)

– за 5-6 місце: ФК "Турка" (Турка) – "Карпати" (Брошнів-Осада)

– за 7-8 місце: "Карпати" (Коломия) – ФК "Калуш" (Калуш)

– за 9-10 місце: "Придністров'я" (Тлумач) – "Карпати" (Болехів)

– за 11-12 місце: "Бескид" (Надвірна) – "Нафтовик" (Долина)

Перші ігри відбудуться 18 червня (субота) на полях команд, вказаних в парах першими. Матчі-відповіді – 25 червня (субота). Початок ігор о 17:00.

На другому етапі змагань серед дорослих та юнацьких складів футбольних клубів (команд) учасників чемпіонату області першої ліги з футболу сезону 2016 року визначення підсумкових місць здійснюється за наступними показниками:

– за найбільшою кількістю набраних очок у двох іграх;

– за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів;

– якщо обидві команди забили однакову кількість м’ячів у двох іграх, то переможцем є команда, яка забила більше м’ячів на чужому полі;

– якщо обидві команди забили однакову кількість м’ячів на чужому полі, то після другої гри призначається додатковий час (2 тайми по 15 хвилин без перерви);

– якщо в додатковий час обидві команди забили однакову кількість м’ячів, то переможцем є команда гостей, яка забила більше м’ячів на чужому полі;

– якщо в додатковий час не було забито м’ячів, то призначається серія 11-метрових ударів.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу