Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів другої обласної ліги

Відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів другої обласної ліги

4 липня у приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось засідання президентів аматорських футбольних клубів другої обласної ліги. Згідно порядку денного спочатку були підведені підсумки першості області з футболу сезону 2016 року і обговорено формат проведення обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років у другій лізі.

Після отримання від команд офіційних підтверджень про участь у першості і затвердження складу учасників другої ліги, буде проведено жеребкування команд і складено календар обласної першості на сезон 2016-2017 років. Було наголошено, що якщо кількісний склад учасників другої ліги не буде перевищувати 14 команд, то змагання серед них будуть проведені з роз’їздами у два кола. Якщо, кількісний склад учасників другої ліги буде дорівнювати 15-ть і більше команд, то команди будуть поділені на дві зональні групи, змагання у групах будуть проведені з роз’їздами у два кола з послідуючими стиковими матчами (1-1, 2-2, 3-3 і т.д.) для визначення остаточних місць у турнірній таблиці.

За підсумками сезону 2016 року футбольний клуб другої ліги "Чайка" (Вільхівці), дорослий склад якої посів за підсумками сезону 2016 року перше місце, отримав право виступати у наступному сезоні у першій лізі. У випадку відмови "Чайки" від переходу до першої ліги, це право буде надано команді, дорослий склад якої посів у підсумковій турнірній таблиці другої ліги наступне місце після представника с.Вільхівці.

Якщо у першій лізі на початок нового сезону залишиться менше 14-ти команд, то згідно Регламенту змагань в неї додатково можуть бути включені призери другої ліги. У разі відмови призерів – команди, що не були учасниками чемпіонату або першості області. Відповідне рішення ухвалює Виконавчий комітет ІФФФ. Стартує друга ліга – 14 серпня.

Змагання за обласний кубок сезону 2016-2017 років на стадіях 1/16, 1/8 та 1/4 фіналу будуть проводитись з одного матчу на полях нижчої за рангом команди. Господар поля команд з однієї ліги визначатиметься жеребкуванням. Полуфінал – дві зустрічі, фінал – одна гра. Представники другої ліги висловили бажання на стадії 1/16 фіналу визначати пари команд "сліпим" жеребкуванням, без "ручного" розподілу за територіальним принципом, як це робилось протягом останніх розіграшів обласного кубка.

Засідання президентів аматорських футбольних клубів другої обласної ліги

Основна увага на засіданні була приділена реорганізації змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги сезону 2016-2017 років. У відповідності до Регламенту змагань футбольні клуби другої ліги будуть зобов’язуватись опікуватися юнацькими футбольними командами старшої вікової категорії U-18 (гравці з датою народження з 01.01.1999 р. по 31.12.2000 р.). Усі учасники ДЮФЛО повинні бути зареєстровані у Єдиній інформаційній базі даних ФФУ. Змагання ДЮФЛО будуть проводитися у два кола по системі "осінь-весна": 1-ше коло – серпень-листопад; 2-ге коло – квітень-червень; перерви між 1-м ти 2-м колами – листопад-березень; перерва між турнірами – липень. Якщо клуби другої ліги більшістю голосів визначаться футбольні матчі ДЮФЛО проводити по суботах, то кращі футболісти юнацьких команд U-18 згідно Регламенту будуть мати право у недільних матчах виступати за дорослі склади своїх клубів.

Наостанок засідання директор Технічного департаменту ІФФФ Микола Васильків нагадав, що в цьому році продовжується навчання тренерів дитячо-юнацьких спортивних закладів та аматорських футбольних команд області за Програмою "С" – диплому Федерації футболу України. Згідно з вимогами УЄФА і ФФУ в Регламенті змагань з футболу ІФФФ (в тому числі серед юнаків та ДЮФЛ) призначено, що тренер, не буде мати можливість заявитись на ті, чи інші змагання під егідою ІФФФ, а також знаходитись в технічній зоні під час офіційного матчу, якщо тренер не має "С" – диплому ФФУ (чи вищої ліцензії) або не став слухачем курсів під час проведення змагань.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу