Новини :: Турніри

|

У Косові гуцули змагались за Кубок "Гуцульських міст"

У Косові гуцули змагались за Кубок Гуцульських міст

Впродовж двох днів, 6 і 7 липня, на футбольному полі стадіону "Колос" міста Косів вирували футбольні пристрасті. Футболісти Івано-Франківщини, Закарпаття і Чернівецької області змагались за Кубок "Гуцульських міст".

На урочистій церемонії відкриття були присутні голова Косівської районної федерації футболу Василь Якимишин, перший заступник голови ІФФФ Василь Сікора, завідуючий сектором у справах молоді та спорту Косівської районної Державної адміністрації Михайло Мельничук, голова Косівського товариства "Гуцульщина" Юрій Стефурак, депутат Косівської міської ради Юрій Довбенчук, президент ФК "Гуцульщина-ДЮСШ" (Косів) Володимир Данильців, депутат Косівської районної ради Василь Зеленевич, голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, голова міста Косова Юрій Плосконос, перший заступник голови Косівської РДА Богдан Марчук.

Кубок Гуцульських міст

Після підняття капітанами команд Державного Прапора та звучання Гімну України із привітальним словом до присутніх виступили Павло Ванджурак, Василь Сікора, Юрій Стефурак і Богдан Марчук.

Голова Косівської районної ради Павло Ванджурак:

"Дуже приємно, що відродження Кубку "Гуцульських міст" проходить саме в Косові, адже місто Косів – є культурна столиця Гуцульщини. В Косові живе дуже багато прекрасних людей, народних майстрів, умільців. Але ще крім того тут люди дуже люблять, поважають і займаються футболом. Бажаю футболістам результативних матчів, щоб в напруженій, безкомпромісній боротьбі перемогли найсильніші, а вболівальники щоб сповна насолодилися видовищем, яке називається футбол".

Перший заступник голови ІФФФ Василь Сікора:

"55-ть років тому у 1961 році було започатковано Кубок "Гуцульських міст". Останній розіграш відбувся у 1986 році. Перемогу здобула команда м.Рахів Закарпатської області. Завдяки керівникам Косівського району і міста, Косівської районної федерації футболу, які стали ініціаторами відродження цього чудового турніру, у 2016 році вдалося відродити змагання за Кубок "Гуцульських міст". Приїхало чотири команди, але Івано-Франківська федерація футболу впевнена в тому, що на наступні роки учасників буде набагато більше. За дорученням голови ІФФФ Тараса Клима, Виконавчого комітету ІФФФ, я щиро бажаю футбольним командам змістовної гри і нехай ці прекрасні призи, медалі та Кубок найдуть своїх володарів".

Голова Косівського товариства "Гуцульщина" Юрій Стефурак:

"Історія Гуцульщини багата і славетна спортивними подіями. Сподіваюсь, що цей футбольний турнір стане своєрідною візитівкою і займе гідне місце в скарбничці змагань нашого мальовничого Гуцульського краю".

Заступник голови Косівської РДА Богдан Марчук:

"Хочу всіх футболістів, вболівальників, керівників щиро привітати на нашій землі. 7 липня – День міста Косів, очікується багато гостей. Тому, хай в цьому турнірі, який відродився після тривалої перерви, виграє сильніший".

А далі був футбол, вірували страсті на полі і на трибунах. 6 липня згідно з жеребкуванням пройшли півфінальні поєдинки.

"Арсенал" (Вербовець) – "Карпати" (Рахів Закарпатська обл.) – 3:1

"Гуцульщина-ДЮСШ" (Косів) – "Черемош" (Вижниця Чернівецька обл.) – 6:0

Наступного дня за результатами поєдинків стадії 1/2 фіналу за 3-є місце змагалися команди Рахіва та Вижниці. Гра проходила з перемінним успіхом, але дещо гостріше діяли закарпатці, які в підсумку й здобули перемогу.

"Карпати" (Рахів Закарпатська обл.) – "Черемош" (Вижниця Чернівецька обл.) – 3:1

У фіналі зійшлися гідні один одного суперники. Вперта й напружена боротьба проходила на кожному клаптику футбольного поля, і вболівальники, яких було чимало, стали свідками цікавого футбольного видовища. Футболісти "Гуцульщини-ДЮСШ" забили по м'ячу в кожному таймі і стали переможцями турніру.

"Гуцульщина-ДЮСШ" (Косів) – "Арсенал" (Вербовець) – 2:0

Змагання пройшли у теплій домашній атмосфері. Її позитив відчувався в усьому довкола – у поєдинках, спілкуванні керівників, тренерів, футболістів, у приязному ставленні уболівальників, зрештою у призах і нагородах. Без них не залишилися навіть арбітри, котрі проводили матчі.

Переможець "Гуцульщина-ДЮСШ" (Косів) отримав перехідний Кубок і "золоті" медалі, а призери "Арсенал" (Вербовець) і "Карпати" (Рахів) – відповідно "срібні" і "бронзові" медалі. Кращі гравці були відзначені індивідуальними призами.

У перерві фінального поєдинку відбулась урочиста церемонія нагородження чемпіона обласної першості серед юнацьких команд другої ліги – юних футболістів місцевого футбольного клубу "Гуцульщина-ДЮСШ".

Кубок Гуцульських міст
Кубок Гуцульських міст
Кубок Гуцульських міст
Кубок Гуцульських міст

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу