Новини :: Комітет з проведення змагань

|

Відбулась нарада з керівниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2016-17 років

Відбулась нарада з керівниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2016-17 років

4 серпня в приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулась організаційна нарада з президентами, керівниками футбольних клубів (команд) учасників обласних змагань з футболу сезону 2016-2017 років. З 27-ми футбольних клубів, які подали заявки на участь у обласних чемпіонаті та першості, на нараді були присутні представники 21-го клубу, окрім "Карпат" з Брошнів-Осади і Болехова, долинського "Нафтовика", косівської "Гуцульщини-ДЮСШ", верховинського "Черемоша" і заболотівського "Нептуна".

На початку наради голова ІФФФ Тарас Клим і перший заступник голови ІФФФ, виконавчий директор Василь Сікора ознайомили присутніх з рішеннями Виконавчого комітету ІФФФ, засідання якого відбулось напередодні, а саме: планом-календарем обласних аматорських змагань з футболу серед дорослих складів та U-18 сезону 2016-2017 років, розміром оплати арбітражу та інспектування матчів чемпіонату (дорослі склади та U-18), першості (дорослі склади та U-18) та розіграшу Кубка області з футболу сезону 2016-2017 років, розмірами безповоротної фінансової допомоги у 2016 році (1 липня – 31 грудня 2016 року) та заборгованістю футбольних клубів (команд).

Нарада з керівниками футбольних клубів

Далі, з урахуванням побажань керівників футбольних клубів, відбулась процедура жеребкування календаря чемпіонату першої ліги сезону 2016-2017 років. Ігри дорослих складів будуть проходити по неділях. В першому турі, який стартує 14 серпня, "Придністров'я" (Тлумач) буде вільний від ігор, інші пари команд мають наступний вигляд (першими вказані господарі):

ФК "Турка" (Турка) – ФК "Битків" (Битків)

"Колос Городенківщини" (Городенка) – "Нафтовик" (Долина)

ФК "Калуш" (Калуш) – "Карпати" (Брошнів-Осада)

"Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ) – "Вихор" (Ямниця)

"Карпати" (Болехів) – "Карпати" (Коломия)

"Бескид" (Надвірна" – "Гал-Вапно" (Галич)

Нарада з керівниками футбольних клубів

Змагання юнацьких команд перейшли під егіду новоствореної Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-франківської області. Ігри ДЮФЛІФО команд U-18 чемпіонату першої ліги будуть проходити по суботах. Календар змагань ДЮФЛІФО команд U-18 – дзеркальне відображення календаря дорослих складів. Отже, у першому турі, який стартує 13 серпня зустрічаються (першими вказані господарі):

ФК "Битків U-18" (Битків) – ФК "Турка U-18" (Турка)

"Нафтовик U-18" (Долина) –"Колос Городенківщини U-18" (Городенка)

"Карпати U-18" (Брошнів-Осада) – ФК "Калуш U-18" (Калуш)

"Вихор U-18" (Ямниця) – "Тепловик-ДЮСШ №3 U-18" (Івано-Франківськ)

"Карпати U-18" (Коломия) – "Карпати U-18" (Болехів)

"Гал-Вапно U-18" (Галич) – "Бескид U-18" (Надвірна)

"Придністров'я U-18" (Тлумач) – вільний від ігор

Після затвердження Комітетом з проведення змагань ІФФФ повний календар обласного чемпіонату першої ліги сезону 2016-2017 років буде викладений на сайті Івано-Франківської обласної федерації футболу у розділі ЗМАГАННЯ.

У поточному сезоні зміни торкнуться і розіграшу обласного Кубка. Більшою кількістю голосів (14 проти 7) представниками футбольних клубів (команд) на нараді було прийнято рішення жеребкування на всіх етапах розіграшу Кубка проводити "сліпим" методом – всі команди в одному кошику без урахування ліг.

Також представниками футбольних клубів (команд) другої ліги було прийняте рішення ігри дорослих складів і команд U-18 у першості проводити по неділях.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу

Фотографії Петра Белея