Новини :: Виконавчий комітет

|

19 серпня відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ

19 серпня відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ

19 серпня в приміщенні офісу Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ, у роботі якого прийняли участь президент Професіональної футбольної ліги України Сергій Макаров і член Виконавчого комітету Федерації футболу України Артем Франков.

На початку засідання Виконавчий комітет обласної федерації футболу, заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника голови, виконавчого директора ІФФФ Василя Сікори, затвердив рішення Президії ІФФФ, а саме: календарі першого кола чемпіонату та першості області, змагань команд вікової категорії U-18 Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області з футболу сезону 2016-2017 років.

Засідання Виконкому ІФФФ

Далі перший віце-президент, виконавчий директор ДЮФЛІФО Микола Васильків доповів про план заходів по підготовці та проведенню презентації громадської спілки "Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-Франківської області" та відкриттю чемпіонату Івано-Франківської області з футболу серед команд вікової категорії U-11 сезону 2016-2017 років.

Виконавчий комітет затвердив представлений план заходів і постановив провести презентацію та змагання на івано-франківському стадіоні "Юність" (вул.Шухевичів, 21) у наступну п’ятницю 26 серпня. Початок об 11:00.

Програма заходу:

11:00 – футбольні матчі команд юнаків вікової категорії U-11

12:00 – парад учасників ДЮФЛІФО, конкурси та урочистості з нагоди відкриття змагань (вручення кожній команді Атестату учасника змагань ДЮФЛІФО)

13:00-15:30 – футбольні матчі команд юнаків вікової категорії U-11

Засідання Виконкому ІФФФ

Наступним питанням порядку денного було питання про порушення вікового цензу при оформленні заявочної документації в районних (міських) змаганнях з футболу сезону 2016-2017 років.

При проведенні семінар-нарад з представниками дитячо-юнацьких спортивних закладів та футбольних клубів (команд) з приводу проведення змагань Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області з футболу серед команд вікових категорій U-11, U-14 і U-16 деякі ДЮСЗ відмовились приймати участь у змаганнях ДЮФЛІФО мотивуючи свою відмову відсутністю необхідної кількості юнаків для формування своїх команд.

Виникає дивний парадокс – школи є, тренера є, юнаки є, а грати нема кому. Дирекцією ДЮФЛІФО був проведений аналіз заявочних листів бази даних Федерації футболу України команд учасниць районних чемпіонатів, у ході якого було виявлено, що в заявочних листах деяких районів за дорослі команди і команди юнаків U-18 заявлені гравці віком 10-12 років (!!!) і в цих листах стоять печатки лікарів про дозвіл приймати участь в даних змаганнях.

Так, порушуючи норми Регламентів змагань, не звертаючи уваги на різний анатомо-фізіологічний розвиток юнаків, деякі районні федерації футболу штучним шляхом створюють видимість проведення змагань юнацьких команд, при цьому ризикуючи здоров'ям юних футболістів.

Після обговорення даного питання Виконавчий комітет ІФФФ постановив заборонити юнакам 2002 року народження і молодші з 1 вересня 2016 року приймати участь у чемпіонатах районів і міст за дорослі склади команд і команди юнаків вікової категорії U-18, до 1 вересня 2016 року федераціям футболу районів і міст впорядкувати документацію (заявочні листи команд) і внести відповідні зміни по юним футболістам у базу даних Федерації футболу України.

Засідання Виконкому ІФФФ

На закінчення засідання членам Виконавчого комітету ІФФФ, Контрольно-дисциплінарного комітету ІФФФ, Апеляційного комітету ІФФФ, головам постійних комітетів та громадському активу ІФФФ були вручені абонементи для перегляду домашніх матчів МФК "Тепловик" Івано-Франківськ чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги ПФЛ сезону 2016-2017 років.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу