Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Офіційна заява Івано-Франківської обласної федерації футболу

Офіційна заява Івано-Франківської обласної федерації футболу

На адресу Івано-Франківської обласної федерації футболу надійшов лист та фотографії від одного з вболівальників, якогось Володимира Вольського, котрий розмістив в засобах масової інформації фотографії фан-сектору "Прикарпаття" під час матчу МФК "Тепловик" Івано-Франківськ – "Балкани" Зоря. У фан-секторі, крім банеру "Прикарпаття", був розміщений банер з зображенням "Кельтського хреста". Цей символ є забороненим на футбольних матчах через те, що він використовується неонацистськими та расистськими організаціями. За допомогою цих знаків неонацисти підкреслюють своє домінування на стадіонах і пов'язують молодим людям ідеї екстремізму, расистської пропаганди та неофашизму.

Матч Тепловик - Балкани

Івано-Франківська обласна федерація футболу засуджує прояви расизму та неонацизму на стадіоні "Рух" та інших стадіонах області.

Ми звертаємось до цієї групи вболівальників, котрі свідомо, чи не свідомо порушують відповідні законодавчі акти України та грубо підставляють під удар МФК "Тепловик" Івано-Франківськ.

Можливі дисциплінарні санкції та дискваліфікація стадіону тільки нашкодить нашій команді та справжнім вболівальникам.

Звертаємо увагу керівників МЦС "Рух" та МФК "Тепловик" на незадовільну роботу їхніх служб безпеки, котрі зобов'язані запобігати подібним випадкам.

Також треба "подякувати доброму другу" МФК "Тепловик" Володимиру Вольському, котрий замість того, щоб звернутися в служби безпеки стадіону та клубу, поквапився розмістити фотографії з "Кельтським хрестом" у засобах масової інформації, що призвело до публічного скандалу.

Давайте спільними зусиллями сприяти нашим футбольним клубам (командам) в забезпеченні громадської безпеки та громадського порядку на стадіонах нашої області.


Голова ІФФФ Тарас Клим