Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

На Богородчанщині відсвяткували 90-річчя створення першої футбольної команди

На Богородчанщині відсвяткували 90-річчя створення першої футбольної команди

На Богородчанщині відсвяткували 90-річчя створення першої футбольної команди. У далекому 1926 році була організована, як тоді називалась футбольна дружина "Сокіл". Шли роки, мінялись назви команд. Такі колективи з районного центру, як "Спартак", "Дружба", "Газовик" добивались найбільших успіхів на обласному рівні.

З нагоди святкування Богородчанська селищна рада та Богородчанська районна федерація футболу запросили 23 жовтня на товариський матч ветеранів колишньої команди майстрів івано-франківського "Прикарпаття". А це Олег Рипан, Микола Юрченко, Микола Зуєнко, Юрій Шулятицький, Роман Русановський, Орест Дорош, Володимир Ступар, володимиро Хома, Андрій Романчук, Зіновій Василів, Василь Петрик, Ігор Кукушкін, Ігор Дирів.

З прославленими майстрами "Прикарпаття" зіграли цьогорічні чемпіони області серед ветеранів – збірна Богородчанського району.

Урочисте відкриття футбольного свята розпочалось з Гімна України і підняття Державного прапора. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять ветеранів футболу, які увійшли у вічність, і загиблих у зоні АТО на Донбасі. Зі щирими привітаннями до гостей і богородчанців звернулись селищний голова Ростислав Заремба, голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш, ветеран футболу Захарій Крицун та палкий прихильник цієї популярної гри Василь Бабій.

Сама гра була вкрай напруженою і цікавою. Ветерани обох команд продемонстрували захоплюючий футбол. Глядачі насолоджувалися технікою футболу у виконанні майстрів. Перший тайм не приніс успіху жодній з команд. Після перерви рахунок відкрив богородчанин Сергій Гладковський. Через 10-ть хвилин івано-франківець Микола Юрченко поновив рівновагу. Основний час матчу закінчився унічию 1:1. У серії післяматчевих пенальті точнішими виявилися майстри івано-франківського "Прикарпаття" – 5:4.

По закінченні матчу ветеранам Богородчанщини та івано-франківського "Прикарпаття" були вручені пам'ятні медалі, вимпели та футбольні буклети.

Товариський матч ветеранів Богородчанщини і Прикарпаття

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Роман Балаш, голова Богородчанської РФФ

Фотографії Петра Белея