Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

7 жовтня відбулась ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

7 жовтня відбулась ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

7 жовтня у конференц-залі "Фонтуш Бутік Готелю" відбулась ХІІІ-а позачергова Конференція Івано-Франківської обласної федерації футболу. На порядок денний були винесені наступні питання:

1. Прийняття рішення про обрання робочих органів ХІІІ-ої позачергової Конференції ІФФФ:

  1.1. Про обрання головуючого та секретаріату ХІІІ-ї позачергової Конференції ІФФФ.

  1.2. Про обрання мандатної комісії з перевірки повноважень делегатів ХІІІ-ї позачергової Конференції ІФФФ.

  1.3. Про обрання лічильної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні на ХІІІ-ій позачерговій Конференції ІФФФ.

2. Прийняття рішення про внесення змін до Статуту ІФФФ (приведення Статуту ІФФФ у відповідність до Закону України "Про громадські об’єднання" відповідно до п. 4 розділу 5) шляхом затвердження його у новій редакції та уповноваження керівника на підписання нової редакції Статуту ІФФФ.

  2.1. Прийняття рішення про визначення особи, яка має право представляти Івано-Франківську обласну федерацію футболу для здійснення реєстраційних дій.

3. Різне.

ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

Із 50 делегатів, обраних від колективних членів Івано-Франківської обласної федерації футболу, в роботі Конференції взяли участь 42 делегати.

Перед початком роботи Конференції відбулись стандартні процедури затвердження мандатної комісії з перевірки повноважень делегатів ХІІІ-ї позачергової Конференції ІФФФ, лічильної комісії для проведення підрахунку голосів при голосуванні та секретаріату для ведення протоколу Конференції.

ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

Відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко доповів присутнім про зміни до Статуту ІФФФ, зокрема від зупинився на наступних моментах.

Чинний Закон України "Про громадські об’єднання" вимагає приведення у відповідність всіх статутів громадських об’єднань до кінця 2016 року.

Оскільки членами ІФФФ є юридичні особи (районні та міські федерації футболу, асоціації), була обрана організаційно-правова форма ІФФФ – громадська спілка.

Розширені та деталізовані напрямки діяльності ІФФФ, оскільки Закон вимагає їх чіткої регламентації. Визначена статутна діяльність в контексті нового Закону. Підкреслено неприбутковий характер діяльності. Більш детально визначені напрямки надходжень та витрат. Підкреслюється важливість напрямку роботи ІФФФ щодо підтримки дитячо-юнацького та аматорського футболу.

У новій редакції регламентована діяльність районних (міських) федерацій футболу. Членство розмежоване на пряме та асоційоване, відповідно розділений об’єм прав прямих та асоційованих членів.

Приведені у відповідність положення, що стосуються обласного статусу федерації та її виключних повноважень з розвитку футболу в Івано-Франківській області, зокрема в контексті Договору з головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.

Одночасно залишено без змін інститут виконавчого директора, хоча деякою мірою, переформатовано його повноваження. Визначені положення щодо роботи Виконавчої адміністрації ІФФФ за прикладом ФФУ.

ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

В контексті останніх змін і тенденцій щодо статутних документів ФІФА, УЄФА та ФФУ, запропоновано ввести гендерну квоту – членом Виконавчого комітету ІФФФ має бути як мінімум одна жінка.

Підкреслена позиція щодо неприпустимості у футболі расизму, дискримінації, ксенофобії, жорстокості, насилля, допінгу та корупції.

Виключені протиріччя, що були у попередній редакції Статуту, зокрема щодо злиття та перекривання повноважень різних органів управління, обрання та призначення посадових осіб та процедури припинення їх повноважень, система органів управління стала менш статичною та відповідає останнім змінам ФФУ.

Чітко регламентовані питання роботи керівних органів. Закріплені на вищому рівні можливість проведення засідань керівних органів із застосуванням сучасних засобів зв’язку. Включені нові положення щодо спостерігачів арбітражу та делегатів матчу.

Більш ґрунтовно визначені питання фінансової діяльності ІФФФ, напрямки використання коштів та майна, питання обов’язкового аудиту Ревізійною комісією ІФФФ, фінансової прозорості, звітування органів управління ІФФФ перед членами ІФФФ.

Внесені стилістичні та редакційні зміни.

ХІІІ-а позачергова Конференція ІФФФ

Заслухавши та обговоривши інформацію відповідального секретаря Івано-Франківської обласної федерації футболу п. О. Волосянка, ХІІІ-та позачергова Конференція постановила затвердити нову редакцію Статуту Івано-Франківської обласної федерації футболу; зобов’язати Виконавчу адміністрацію ІФФФ у місячний термін (до 07 листопада ц.р.) здійснити дії, необхідні для державної реєстрації змін до Статуту ІФФФ у відповідності до чинного законодавства України; надати повноваження Виконавчій адміністрації ІФФФ в разі необхідності вносити редакційні та техніко-юридичні правки до тексту нової редакції Статуту ІФФФ при його підготовці для державної реєстрації в органах юстиції; після державної реєстрації змін до Статуту ІФФФ, розмістити текст Статуту ІФФФ на офіційному сайті ІФФФ (ifff.if.ua) для ознайомлення та використання в роботі районними (міськими) федераціями футболу; зобов’язати голів районних (міських) федерацій футболу Івано-Франківської області в термін до 31 грудня 2016 року привести Статути районних (міських) федерацій футболу у відповідність до положень Статуту нової редакції ІФФФ та вимог чинного законодавства України.

У відповідності до вимог органів державної юстиції, особою, яка буде мати право представляти Івано-Франківську обласну федерацію футболу для здійснення реєстраційних дій, було обрано секретаря ІФФФ Тараса Дем'янчука.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу

Фотографії Петра Белея