Новини :: Футзал

|

Відбулося засідання Ради АМФІФО

Відбулося  засідання Ради АМФІФО

У порядку денному – питання підготовки до нового фут зального сезону: затвердження Регламенту обласних змагань, складу учасників ліг, фінансові питання, а також план роботи Асоціації.

Отже, члени Ради затвердили план роботи АМФІФО, який складається із 17 пунктів, також погодили кандидатуру Ярослава Вовчка на посаду голови комітету арбітражу АМФІФО. Василь Ольшанецький, який раніше організовував роботу комітету арбітражу, а зараз працює у МФК "Тепловик", через зайнятість на основному місці роботи не зможе виконувати цю роботу. Щодо кошторису Асоціації, то він складається виключно із внесків команд-учасниць обласних змагань і на проведення цих змагань розрахований.

У сезоні 2016/2017 років обласні змагання проходитимуть у двох лігах – вищій і першій. Склад учасників вищої ліги поповнили минулорічний переможець першої ліги МФК "Долина" та минулорічний чемпіон міста Івано-Франківська – "Трейд Захід Буд". На жаль, вболівальники у новому сезоні не побачать фут зальних баталій за участі срібного призера "Газовика" та самобутніх козаків із "Курінь Пасу". Ці команди розформовані. Вирішують питання участі у змаганнях "Ураган-4"та "Козацький Острів", із бажанням змагатися серед найсильніших фут зальних команд області роздумує МФК "Снятин". Команда з Городенки значно омолодила свій склад і з огляду на це новий сезон розпочне у першій лізі.

Є втрати і серед учасників першої ліги. Припинили участь у змаганнях "Легіон" і "Прут" з Делятина, ще не визначилися із своєю участю традиційні призери змагань "ДПС". Після невдалого минулорічного сезону у вищій лізі до першої повернувся "Медик", після кількарічної перерви до обласних змагань повертається "Алан". Через участь в обласних змаганнях мають намір добре підготуватися до старту у Всеукраїнських змаганнях серед студентів новостворена команда "Ураган-ПНУ".

Після обговорення ситуації із кількістю учасників по лігах, члени Ради дали ще кілька днів на те, щоб решта команд визначилася із своєю участю у змаганнях.

Питання Регламенту обласних змагань практично не зазнали змін. Прийнято рішення направити заяву на адресу АФЛУ щодо надання обласному чемпіонату статусу регіонального. Всі регламентні норми, передбачені у Регламенті чемпіонату Аматорської фут зальної ліги України на новий сезон, будуть включені у обласний регламент. Заявочні внески для команд вищої ліги не змінилися – 8 тис грн., для першої – 7 тис грн., за арбітраж – 250 та 200 грн.

З другого листопада розпочинається заявочна кампанія, а стартують обласні змагання у суботу 12 листопада о 15:00 годині матчами команд першої ліги. У неділю 13 листопада стартують команди вищої ліги.

Прес-служба АМФІФО