Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Богдан Вовкович 52 роки збирає люльки

Богдан Вовкович 52 роки збирає люльки

Понад 50 років збирає люльки колишній футболіст, а наразі спостерігач арбітражу Богдан Вовкович з Івано-Франківська. Має в колекції більш як 300 екземплярів. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Почав збирати люльки з 1965 року. Разом із командою поїхали на змагання до Прибалтики. У вільний час любив гуляти містом і розглядати всілякі цікавинки. У Вільнюсі в кіоску наткнувся на люльку, яку в нас старі гуцулки курять. Нагадала мені про домівку, і так сумно стало на душі. Одразу придбав", – сказав він.

"Після того регулярно почав їх купувати. Привозив із Чехословаччини, Угорщини, Польщі й Іспанії. Друзі дарували люльки з Африки й Австралії. Маю в колекції понад 3 сотні експонатів. Усі зберігаю у своїй кімнаті", – додав Богдан Вовкович.

У колекції Богдана Григоровича є люльки з дерева, металу, порцеляни, глини та коров'ячого рогу.

"Якось товариш подарував люльку з кукурудзяного качана. Привіз її з Австралії. Курити з неї смачно. Інший товариш з Африки привіз люльку з 2 фігурами негритянок. Досить смачна, бо всередині має три обідочки з різних порід дерева. Дим насичується їхніми ароматами й набуває неповторного смаку. Колекцію регулярно поповнюю. Продавати її не збираюся. Заповів своєму правнуку Данилу ", – поділився колекціонер.

Богдан Вовкович з колекцією

За матеріалами Інтернет-сайту – Gazeta.ua