Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Досягнення Богородчанської районної федерації футболу у 2016 році

Досягнення Богородчанської  районної федерації футболу у 2016 році

11 грудня у Палаці культури селища Богородчани відбулось святкування 40-річчя Богородчанської районної федерації футболу і підведення підсумків футбольного сезону 2016 року. З рук заступників голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Василя Луцького і Тараса Яворського голова Богородчанської РФФ Роман Балаш отримав диплом – Богородчанська районна федерація футболу за підсумками роботи у 2016 році стала найкращою в області (другий рік поспіль). У минулому році було здійснено великий обсяг роботи з розвитку футболу в регіоні, досягнуто хороших результатів на обласній та всеукраїнській аренах. Про досягнення Богородчанської РФФ у 2016 році далі в матеріалі нашого сайту.

Богородчанська районна федерація футболу була створена у 1976 році. За чотири десятки років свого існування 20 років керує цією громадською футбольною організацією нинішній її голова Роман Михайлович Балаш. У 2016 році було відзначено 3 ювілеї: 90 років заснування першої команди в Богородчанах, 40 років з дати створення районної федерації, 25-річчя перемоги команди "Маяк" Підгір'я у першості України серед ФСТ "Колос". Під час святкування цих ювілейних дат проведено матчі за участю ветеранської збірної України, а також ветеранів Івано-Франківського "Прикарпаття".

Богородчанська районна федерація футболу працює в таких напрямках:

Розвиток дитячого футболу. Проводяться змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч" у 4 вікових групах і спартакіада з футболу серед шкіл району. Також організовуються дитячі турніри, присвячені пам'ятним датам. У 2016 році в районі за місцеві кошти вдруге були проведені "Відкриті уроки футболу", в яких прийняли участь 200 дітей.

Розвиток юнацького футболу. Це чемпіонат, кубок і суперкубок району. Також заслуговують на увагу проведення серед юнаків пам'ятних турнірів, зокрема кубок пам'яті "Героїв Небесної Сотні".

Розвиток жіночого футболу. Проведення першості шкіл району у двох вікових групах – до 15 і до 17 років.

Проведення першості району серед ветеранів у двох вікових групах: понад 40 років і понад 50 рік.

Міні-футбол. Проведення у 2016 році чемпіонату району серед 24 команд. Також організовано дитячі турніри з міні-футболу "Золота осінь" та "Різдвяний кубок".

Основними змаганнями футбольного сезону 2016 року є чемпіонат, кубок і суперкубок району за участю 13 дорослих та 13 юнацьких команд. Крім цього проведено наступні змагання: кубок федерації з нагоди відкриття футбольного сезону, турніри пам'яті І. Семанчука, П. Перепічки, М. Поворозника, М. Середюка, В. Холевчука та загиблих з району воїнів АТО. З метою популяризації розвитку футболу на Богородчанщині видається щомісячна сторінка "Футбольне слово" у районній газеті "Слово народу".

Роман Михайлович Балаш

Футбольний сезон 2016 року виявився досить вдалим для представників району в змаганнях обласного та всеукраїнського рангів. Команда з Богородчанщини "Оскар" Підгір'я вдруге поспіль стала найсильнішою на Івано-Франківщині, юнацький склад також здобув золоті медалі чемпіонату U-18. Підгірський "Оскар" представляє Івано-Франківщину в аматорському чемпіонаті України сезону 2016-2017 років, лідируючи в групі А після першого кола. Команда ветеранів району зайняла перше місце в обласному чемпіонаті (вікова група – понад 40 років). Чемпіон району потрапив до півфіналу у обласній лізі чемпіонів міст і районів, вирішальна стадія якої проводитиметься навесні. Слід відмітити, що представники футбольних арбітрів району обслуговували матчі чемпіонату, першості та кубка області.

Покращується матеріально-технічна база в районі. У минулому році відкрито нове футбольне поле, також був відкритий новий сучасний футбольний майданчик.

Традиційно кожного року шляхом опитування футбольних фахівців визначився найкращий футболіст серед дорослих та юнацьких команд. Також складені списки символічних збірних району серед дорослих та юнацьких складів.

Вперше на Богородчанщині проведений турнір футбольних династій. Змагання пройшли на майданчиках розміром 40х17 метрів. У кожну команду династій входили батьки з синами, внуками, або брати і їхні діти. На гру виходили по 4 гравці від команди.

По закінченню футбольного сезону проведено "Свято районного футболу", на якому вручені нагороди переможцям дитячих, юнацьких, ветеранських, жіночих команд, а також чемпіонам та призерам районного чемпіонату. А також відзначено близько 100 футбольних активістів району з нагоди 40-річчя діяльності Богородчанської районної федерації.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу