Новини :: Кубок чемпіонів міст і районів області

|

"Отрада" (Глибівка) – володар Кубка чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років

Отрада (Глибівка) – володар Кубка чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років

26 березня на бурштинському стадіоні "Енергетик" відбувся фінальний матч розіграшу Кубка чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області з футболу сезону 2016-2017 років. Головний трофей змагань виборювали чемпіони Косівського та Богородчанського районів.

Якщо для "Отради" (Глибівка) це був перший фінал в історії команди, то представник Косівщини "Кремінь" (Пістинь) вже втретє намагався вибороти головний трофей міжрайонних футбольних перегонів. Двічі у сезонах 2010-2011 рр. та 2012 р. "Кремінь" програвав фінальні поєдинки представникам Тисменицького району.

Майже весь перший тайм на полі домінували футболісти Глибівки. Номінальні гості дуже активно та впевнено розпочали гру, заволоділи ініціативою і до перерви диктували свої умови. На 14-й хвилині після розіграшу стандарту м'яч влетів у сітку воріт "Креміня", але на табло залишились "горіти" нулі – автор голу перебував у положенні поза грою. Футболісти "Отради" ще більше посилили тиск, Їхні атаки хвилями накочувалися на володіння представників Косівського району, кілька разів у карному майданчику суперника спалахувала пожежа. Однак, домінуючи на футбольному полі, глибівчани ніяк не могли матеріалізувати свою перевагу. М'яч, як зачарований, вперто оминав ворота "Креміня", а коли потрапляв у створ – відмінно грав воротар Володимир Максимчук. Ближче до перерви пістинчанам вдалося трохи оговтатися і вирівняти гру. У підсумку, на антракт команди пішли за рахунку 0:0.

Другий тайм видався набагато видовищнішим, ніж перший. Після відпочинку глядачі побачили зовсім інший "Кремінь". Футболісти Пістиня, підтримувані своїми уболівальниками, пішли на штурм воріт "Отради" і створили кілька небезпечних моментів. Нарешті з'явилась робота і у Владислава Слободяна. Атакуючи великими силами, на 52-й хвилині "Кремінь" несподівано нарвався на разючий контрвипад. Провалом у центрі захисту пістинчан сповна скористався Володимир Кульчак, холоднокровно реалізував вихід сам на сам із Максимчуком. Після голу команди заграли у відкритий футбол, раз по раз обмінюючись гострими моментами. На 77-й хвилині Дмитро Імангулов ефектним ударом зрівнює рахунок. Поки диктор по стадіону оголошував автора голу, Володимир Момот знову виводить "Отраду" вперед – 2:1. Суперники не збавляють оберти. Високі швидкості, самовіддача, непоступливість, філігранні фінти, потужні дальні удари сприяють видовищності гри. На 84-й хвилині влучно пробиває Василь Луцик, встановлюючи паритет у рахунку матчу – 2:2. Інтрига у поєдинку оживає, але не надовго. На 86-й хвилині індивідуальну майстерність демонструє глибівчанин Роман Руснак, дальнім потужним ударом забиваючи красень-гол. "Кремінь" не здається, хороші шанси відзначитись голом мають Вадим Бірюк, Дмитро Імангулов, але в першому моменті відмінно діє голкіпер Слободян, в другому "Отраду" рятує штанга. Напруга у матчі зберігалась до фінального свистка, який зафіксував перемогу представника Богородчанськго району з рахунком 3:2, а з нею і здобуття "Отрадою" Кубка чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років.


Кубок чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області сезону 2016-2017 рр. – ФІНАЛ

"Кремінь"" (Пістинь) – "Отрада" (Глибівка) – 2:3 (0:0)

26.03.2017, 15:00. Бурштин, Стадіон "Енергетик". 400 глядачів, +5°C, оцінка поля – 3

Арбітри: Іван Салаш (Калуш), Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Тарас Дем'янчук (Івано-Франківськ)

4-й арбітр: Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Спостерігач арбітражу: Євген Геренда (Калуш)

"КРЕМІНЬ": В.Максимчук, А.Соколенко, Ю.Никорович, М.Сенич, Н.Ориняк, О.Дорош (С.Курищук, 65), Д.Імангулов, Т.Якімишин, А.Лукачук (к), В.Луцик, В.Бірюк

Запасні: І.Курищук, Д.Лаврук, Т.Ориняк, О.Хрущ, В.Козлан, Д.Пліхтяк

Тренер: Дмитро Тодорак

"ОТРАДА": В.Слободян, В.Кульчак, Н.Бочкур, П.Добровольський (к), О.Фафлей, Р.Руснак, І.Гоголь, Н.Ковтун, В.Данилюк, В.Момот (А.Сисак, 88), Р.Загірняк (В.Семенів, 87)

Запасні: А.Ющук, А.Іванів, С.Сабат, О.Шевцов

Тренер: Роман Руснак

Голи: В.Кульчак (52, 0:1), Д.Імангулов (77, 1:1), В.Момот (78, 1:2), В.Луцик (84, 2:2), Р.Русак (86, 2:3)

Попередження: Ю.Никорович (44), Т.Якімишин (57), А.Соколенко (64), В.Луцик (79) – Р.Руснак (75), Н.Ковтун (88)

Вилучення: Т.Якімишин (90+2 – друге попередження у матчі)

Кубок чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років
Кубок чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років
Кубок чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років
Кубок чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років
Кубок чемпіонів міст та районів області сезону 2016-2017 років

З турнірними таблицями, результатами та календарем розіграшу Кубка чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області з футболу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ЗМАГАННЯ - КУБОК ЧЕМПІОНІВ МІСТ ТА РАЙОНІВ ОБЛАСТІ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу