Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Робочий візит на Львівщину

Робочий візит на Львівщину

На засіданні Івано-Франківської обласної ради, яке відбулось у грудні минулого року, було затверджено обласну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки (рішення № 404/-12/2016 від 23.12.2016р.). Одним з пунктів даної програми є створення в Івано-Франківську обласної академії футболу.

На виконання вище зазначеного рішення, 29 березня відбулася одноденна робоча поїздка начальника управління спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ореста Оклієвича та голови обласної федерації футболу Тараса Клима у дві провідні футбольні академії Львівщини – ФК "Скала" та ФК "Карпати".

У рамках робочої поїздки спортивні очільники Франківщини спершу завітали у Моршин, де ознайомились з діяльністю футбольного клубу "Скала", котрий вибудував повну піраміду свого розвитку – академію з низкою дитячо-юнацьких колективів різних вікових категорій та професіональну команду, задіяну в першій національній лізі.

Стрийська "Скала" – одна з небагатьох вітчизняних команд, котра взяла собі за мету готувати й загравати на найвищому рівні власну молодь. Тим цікавіше було дізнатися про досвід створення "футбольної фабрики" з перших уст – у розмові з президентом та одним із співзасновників ФК "Скала" Миколою Кмітем, директором клубу Олександрою Кравчук та директором футбольної академії Володимиром Ольбертом. Керівники "Скали" у відвертій розмові поділились своїм досвідом, розповіли про європейські принципи роботи, запроваджені на стрийській "фабриці футболу".

Не менш цікавою і продуктивною була наступна зустріч у місті Левів з в.о. генерального директора ФК "Картати", керівником футбольної академії клубу, заслуженим тренером України Юрієм Дячуком-Ставицьким. Юрій Михайлович розповів про структуру футбольного господарства "Карпат", роботу філіалів, груп початкової підготовки. Поділився напрацюваннями, деталями співпраці СДЮШОР "Карпати" та Академії "УФК-Карпати", направленими на те, щоб у складі "Карпат" виступали 99 відсотків гравців із західної України, котрі були б вихованцями саме львівського клубу.

У цілому робочий візит на Львівщину пройшов у доброзичливій атмосфері, був корисним, продуктивним і дав багато інформації керівникам управління спорту Івано-Франківської ОДА та обласної федерації футболу.

Робочий візит на Львівщину
Робочий візит на Львівщину
Робочий візит на Львівщину
Робочий візит на Львівщину
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу