Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Робочий візит на Верховинщину

Робочий візит на Верховинщину

На запрошення голови Верховинської районної федерації футболу Івана Шкіндюка 18 травня у Верховину з робочим візитом завітали голова Івано-Франківської обласної федерації Тарас Клим, перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора, спеціаліст ІФФФ Ілля Фреїк. Головна мета візиту – надання практичної допомоги і усунення недоліків, які заважали Верховинській РФФ протягом останніх років бути у великій обласній футбольній родині.

Одним із питань яке присутніми активно обговорювалося, було питання про виконання вимог регіональними федераціями, щодо реєстрації футболістів в Єдиній інформаційній базі даних Федерації футболу України, яка являє собою єдиний реєстр усіх футболістів, як професійних так і аматорів, юнаків різного віку.

Не секрет, що деяким головам районних федерацій вигідно, щоб його район не був внесений до Єдиного реєстру футболістів України. Тобто вони не хочуть дотримуватись трансферних періодів, коли можна заявляти футболістів, а також допускають свого роду професійних футболістів на аматорський рівень, легіонерів, можливість гравцям грати за декілька команд протягом футбольного сезону і т.ін.

Єдина база ФФУ зрівнює у правах команди районного чемпіонату з колективами обласного чемпіонату та професійними клубами – просто забрати футболіста посеред сезону з команди без відома та згоди керівництва вже буде неможливо.

Під час наради голова Верховинської РФФ Іван Шкіндюк написав заяву про надання постійного індивідуального членства в обласній федерації футболу. А згодом відбулась історична для Верховинщини подія – підписання Договору про співпрацю між Верховинською районною федерацією футболу та Івано-Франківською обласною федерацією футболу.

Одноголосно, присутніми на нараді представниками футбольних команд району, була підтримана пропозиція новий футбольний сезон Верховинського району розпочати після реєстрації футболістів в Єдиній інформаційній базі даних ФФУ. У новому чемпіонаті Верховинського району взяти участь зголосились п'ять команд: ДП ВЛГ (Верховина), ДП ГЛГ (Яблуниця), ЗІК (Зелене), "Слупійка" (Верховина), ФК "Буковець".

У свою чергу керівники обласної федерації футболу пообіцяли верховинцям методичний супровід футбольним командам, що приймають участь у районних змаганнях, контроль та сприяння в організації роботи з реєстрацією всіх гравців команд учасників районних змагань з футболу в єдиній електронній базі ФФУ, надання щомісячної безповоротної фінансової допомоги у відповідності до рішень керівних органів ІФФФ та ФФУ, проведення семінар-нарад для різноманітних суб’єктів футболу району.

Робочий візит на Верховинщину
Робочий візит на Верховинщину
Робочий візит на Верховинщину
Робочий візит на Верховинщину
Робочий візит на Верховинщину
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу