Новини :: Турніри

|

На Івано-Франківщині завершився діаспорний чемпіонат світу з футболу

На Івано-Франківщині завершився діаспорний чемпіонат світу з футболу

На Івано-Франківщині з 25 по 28 червня тривали футбольні баталії, тут проходив шостий чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд. У цьогорічних змаганнях взяли участь вісім команд: Ізраїль, Молдова, Польща, Іспанія, Білорусь, Румунія, збірна Балтії (Естонія, Латвія, Літва) та збірна Української Європи (Австрія, Німеччина). Команди грали у двох населених пунктах Франківщини – смт. Богородчани та м. Надвірна, а головним арбітром змагань став тернополянин з Канади – Ігор Бокій.

Сьогодні, 28 червня, на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній були розіграні комплекти нагород чемпіонату. В матчі за 3-є місце збірна команда Білорусі у впертій боротьбі здобула перемогу з рахунком 3:2 над збірною командою Українська Європа.

Переможцями шостого чемпіонату світу з футболу серед українських діаспорних команд вперше стали українці з Іспанії. Збірна команда Іспанії у фінальному протистоянні була на голову сильніше за своїх суперників – збірної команди Румунії, до речі, чемпіонів аналогічних змагань 2014 року. Рахунок гри 3:0 на користь збірної команди Іспанії.

Після закінчення фінального поєдинку відбулося нагородження переможців і призерів та урочисте закриття VI-го Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу