Новини :: Турніри

|

12 липня стартує міжнародний турнір з футболу "Кубок Крила Дружби"

12 липня стартує міжнародний турнір з футболу Кубок Крила Дружби

12 липня на стадіонах Калуша та Коломиї стартує міжнародний турнір з футболу "Кубок Крила Дружби". Дані змагання ініціювала Спілка української молоді США. З цієї нагоди міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків та голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим провели прес-конференцію.

У зустрічі також взяли участь координатор делегації СУМ США Михайло Томашевський, перший заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора, директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківського МВК Віталій Матешко, віце-президент ФК "Тепловик-ДЮСШ №3" Івано-Франківськ Тарас Гурик, тренер ДЮСШ №3 Василь Яцурак, директор ДЮСШ №3 Івано-Франківськ Петро Попадинець, старший тренер відділення футболу ДЮСШ №1 Коломия Василь Блясецький, виконавчий директор ФК "Калуш" Андрій Заліський, відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко, секретар ІФФФ Тарас Дем'янчук.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що змагання такого рівня важливі та допоможуть розширити міжнародні зв’язки, покращити стосунки з діаспорою, підвищити престиж прикарпатських міст. "Сподіваємось, Кубок стане гарною спортивною традицією і з часом лише розширить свої горизонти. А юні футболісти зможуть не лише позмагатись у гарній грі, але й попри різні мови та країни стати справжніми друзями", – підкреслив очільник Івано-Франківська.

Координатор СУМ США Михайло Томашевський розповів, що у минулому році у нього виникла ідея відвезти сумівську юнацьку футбольну команду в Україну, де хлопці побачили би свою спадщину, познайомилися з культурою своїх предків та зіграли з однолітками у футбол. Свою ідею запропонував обласній федерації футболу, де знайшов розуміння і підтримку керівництва.

Голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим зазначив, що головне завдання турніру полягає у популяризації футболу серед юнацтва та об’єднанні українців різних країн. Крім спортивної складової турнір матиме й культурну: американська делегація відвідає кращі туристичні та історичні місця Прикарпаття. Тарас Клим зауважив, що міська влада Коломиї, Калуша та Івано-Франківська дуже допомогла в організації змагань.

На прес-конференції обговорили організаційні питання перебування делегації СУМ США на Івано-Франківщині, внесли остаточні корективи до сценаріїв відкриття та закриття турніру, організації нагородження та вручення учасникам змагань пам'ятної атрибутики.

Прес-конференція турніру Кубок Крила Дружби
Прес-конференція турніру Кубок Крила Дружби
Прес-конференція турніру Кубок Крила Дружби
Прес-конференція турніру Кубок Крила Дружби
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу

Світлини фото-кореспондента Петра Белея