Новини :: Виконавчий комітет

|

Члени Виконкому обласної федерації футболу звернулись до учасників Меморандуму

Члени Виконкому обласної федерації футболу звернулись до учасників Меморандуму

27 червня в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось засідання Виконавчого комітету ІФФФ, на якому члени Виконкому звернулись до учасників Меморандуму про співпрацю в галузі розвитку інфраструктури спортивної бази для дитячо-юнацького та масового футболу.

Пропонуємо вашій увазі текст даного звернення:


Звернення до учасників Меморандуму про співпрацю у галузі розвитку інфраструктури спортивної бази для дитячо-юнацького та масового футболу

Ми, члени Виконавчого комітету Івано-Франківської обласної федерації футболу, обговоривши статтю під назвою "Як поділити стадіон" у тижневику "Галицький кореспондент" (№ 25 від 22 червня 2017 року), висловлюємо вдячність редакції та автору Ірині Федоляк за об'єктивне висвітлення реалій та назрілої проблеми.

Ми звертаємось до учасників Меморандуму, котрі 29 червня 2016 року дали старт спорудженню об'єкту "Нове будівництво футбольного стадіону для дитячо-юнацького та аматорського футболу на вул. Чорновола у м. Івано-Франківську", – Федерації футболу України, Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської міської ради з проханням поставити крапку у цій безпідставній дискусії.

Саме Івано-Франківська обласна федерація футболу була ініціатором спорудження цього унікального спортивного об'єкту за програмою УЄФА "Хет-трик" у нашому обласному центрі.

Саме Івано-Франківська обласна федерація футболу є замовником будівництва. Працівники федерації ось уже другий рік поспіль докладають максимум зусиль, часу та енергії, долають бюрократичні та фінансові труднощі, щоб добитися його успішного завершення.

Ми відповідально заявляємо, що Івано-Франківська обласна федерація футболу готова стати балансоутримувачем нового футбольного стадіону "Хет-Трик Арена". У нас достатньо футбольних менеджерів та кваліфікованих працівників, котрі робитимуть це професіонально, з дотриманням статутних вимог та норм діючого законодавства України.

Як і рік тому, Івано-Франківська обласна федерація футболу гарантує можливості для спеціалізованих дитячих футбольних шкіл міста та області, для учасників Дитячо-юнацької футбольної ліги області тренуватися та змагатися на новому стадіоні безкоштовно згідно погодженого сторонами графіку (п. 3.5 діючого Меморандуму).

Ми вдячні Івано-Франківській міський раді за виділення земельної ділянки, необхідної для будівництва та обслуговування стадіону, Івано-Франківській обласній раді та обласній державній адміністрації за фінансову підтримку та вирішення питань постачання матеріалів і виконання робіт з улаштування підоснови футбольного поля, дренажної системи та благоустрою території.

Ми вдячні Федерації футболу України за довіру та можливість втілити фактично вперше в Україні повномасштабний проект нового будівництва стадіону з футбольним полем із штучним покриттям розмірами 105 х 68 метрів за програмою УЄФА "Хет-трик" в м. Івано-Франківську. Майже 9 млн. гривень (більше 50% вартості всього будівництва) – це кошти виділені УЄФА для втілення цього проекту в Івано-Франківської області.

На стадіоні "Хет-Трик Арена" в м. Івано-Франківську після введення його у експлуатацію, за підтримки Федерації футболу України, Міністерства молоді та спорту України та місцевої влади має розпочатися новий проект з метою створення Регіонального центру підготовки юних футболістів – резерву національної збірної команди України. Кращі юні вихованці прикарпатського футболу, кращі тренерські та менеджерські кадри отримають можливість стати учасниками цього проекту.

Наш край багатий на футбольні таланти. Вистачає професіональних футбольних менеджерів та управлінців. Івано-Франківська обласна федерація футболу готова до такої роботи.

27 червня 2017 р.

Виконавчий комітет Івано-Франківської обласної федерації футболу

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу