Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Богородчанська районна федерація футболу визнана кращою в області за підсумками роботи в 2017 році

Богородчанська районна федерація футболу визнана кращою в області за підсумками роботи в 2017 році

На початку 2018 року Івано-Франківська обласна федерація футболу провела традиційний огляд-конкурс з визначення кращих районних (міських) федерацій футболу з розвитку дитячо-юнацького та масового футболу в Івано-Франківській області за підсумками 2017 року.

В огляді-конкурсі прийняли участь 9 районних (Богородчанська, Галицька, Городенківська, Долинська, Калуська, Коломийська, Надвірнянська, Снятинська, Тисменицька) та 4 міських (Бурштинська, Івано-Франківська, Калуська, Коломийська) федерацій футболу. Не взяли участь в огляді-конкурсі Болехівська МФФ, Верховинська РФФ, Косівська РФФ, Рогатинська РФФ, Тлумацька РФФ.

За результатами огляду-конкурсу третій рік поспіль переможцем стала Богородчанська районна федерація футболу, ІІ місце – Калуська РФФ, ІІІ місце – Коломийська та Снятинська РФФ:

1. Богородчанська РФФ – 14 балів

2. Калуська РФФ – 11 балів

3. Снятинська РФФ, Коломийська РФФ – 9 балів

4. Долинська РФФ, Тисменицька РФФ - 8 балів

5. Надвірнянська РФФ – 7 балів

6. Городенківська РФФ, Галицька РФФ, Калуська МФФ, Коломийська МФФ – 6 балів

7. Івано-Франківська МФФ, Бурштинська МФФ – 5 балів

Досягнення Богородчанської районної федерації футболу в 2017 році

Богородчанська районна федерація футболу створена в 1976 році. За більш як чотири десятки років свого існування 20 років керує цією громадською футбольною організацією нинішній її голова Роман Михайлович Балаш.

У 2017 році під опікою Богородчанської РФФ пройшли змагання на призи клубу "Шкіряний м’яч" у 4-х вікових групах, футбольні змагання районної спартакіади загальноосвітніх шкіл, першості з міні-футболу та футзалу серед юнаків.

За місцеві кошти відбувся вже третій районний дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу". У цьому футбольному дійстві було залучено майже 200 учнів з усіх шкіл району, серед яких третина дівчат та діти-переселенці зі Сходу України.

Хоч половина території Богородчанщини має статус гірського регіону, кількість команд-учасниць аматорських районних змагань з футболу серед дорослих збільшилась. У ході чемпіонату району визначились не тільки чемпіони й призери, а й кращі футболісти року і бомбардири змагань, символічні збірні району серед дорослих та юнацьких команд.

У районі традиційно проводяться змагання серед ветеранів. 12 команд змагались у вже 25-му чемпіонаті району у двох вікових групах (понад 40 років та понад 45 років).

У 2017 році на футбольних полях Богородчанщини відбувся вже 10-ий чемпіонат району серед дівчат у двох вікових категоріях (WU-15 та WU-17). До речі, із кращих футболісток району була створена команда "Богородчаночка", яка приймала участь і у Всеукраїнських змаганнях.

Традиційними в районі стали футбольні змагання пам’яті визначних особистостей. Наприклад, вже відбувся 4-ий турнір з футболу присвячений пам’яті воїнів з Богородчанщини, які загинули у війні на Донбасі.

У 2017-му на теренах Богородчанського району пройшли 2-гі районні змагання футбольних династій. 5 футбольних династій змагались на футбольних полях зменшених розмірів (40х20 м), у складі команд виступали батьки зі своїми синами та внуками. Є надія, що такі футбольні видовища будуть поширені і в інших регіонах України.

Районна федерація футболу всіляко сприяє участі команд Богородчанщини у змаганнях вищих за рангом.

Дві команди району були учасниками Всеукраїнських змагань. "Оскар" Підгір’я у сезоні 2016-2017 років зайняв 5-те місце в чемпіонаті України серед аматорських команд, а команда "Богородчаночка" посіла 6-те місце серед дівочих колективів вищої ліги вікової категорії WU-15.

Представники району виграли Кубок та Суперкубок Івано-Франківської області сезону 2016-2017 років ("Оскар" Підгір’я), стали володарями обласного Кубка чемпіонів міст та районів (ФК "Отрада" Глибівка), вийшли переможцями традиційного турніру з футболу "Кубок Підгір’я" ("Оскар" Підгір’я). Також збірна ветеранів Богородчанського району виборола срібні нагороди чемпіонату області у віковій категорії 40 років і старші, а збірна дівчат району стала бронзовим призером обласних змагань вікової групи WU-15. "Медик-Лісівник" Солотвин посів 3-тє місце в обласній першості з футболу серед дорослих команд.

Районна федерація футболу прийняла активну участь в підготовці та проведенні в Богородчанах 6-го Чемпіонату світу серед українських діаспорних команд.

Щорічно в районі поновлюється матеріально-технічна база, і в минулому році відкрились нові футбольні об’єкти.

За традицією після закінчення футбольного сезону відбулося "Свято районного футболу" на якому пройшло вшанування чемпіонів та призерів усіх районних змагань дитячо-юнацького та масового футболу.

З метою пропаганди розвитку футболу на Богородчанщині випускається щомісячна сторінка "Футбольне слово" в районній газеті. З усіма оперативними футбольними новинами району вболівальники мають змогу ознайомитись на офіційному веб-сайті: http://bogofootbol.at.ua.

Підсумовуючи роботу Богородчанської районної федерації футболу у 2017 році можна сказати, що районний футбол, починаючи від дитячого і закінчуючи ветеранським розвивається, вдосконалюється і перебуває на найвищих сходинках своєї популярності.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу