Новини :: Кубок Підгір'я

|

ФК "Галич" – переможець турніру "Кубок Підгір'я" 2018 року

ФК Галич – переможець турніру Кубок Підгір'я 2018 року

25 березня на стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківська відбувся фінальний поєдинок традиційного передсезонного турніру з футболу "Кубок Підгір'я" між командами "Колос Городенківщини" (Городенка) та ФК "Галич". Для футболістів із Городенки це був перший фінал турніру в історії клубу. ФК "Галич" мав змогу вдруге після 2014 року повернути трофей у Галич.

Чудове смарагдово-зелене футбольне поле та гарна сонячна погода сприяли гарному настрою для чималої кількості вболівальників.

Спочатку на стадіоні відбулась гра за 5-е місце між івано-франківськими командами "Ніка-Вовчинець" (тренер А.Поляков) та "Тепловик-ДЮСШ №3" (гол.тренер П.Русак). Як і очікувалося вийшов непростий бойовий поєдинок рівних команд. Перший тайм пройшов у в'язкій, непоступливій та впертій боротьбі. Відразу після перерви Назару Воробчаку вдалося забити швидкий гол, пішла зовсім інша гра. Вихованці Петра Русака змушені були великими силами переходити на чужу половину поля, що звільняло зони для швидких футболістів "Ніки-Вовчинець". Остаточну, переможну крапку в цій грі, влучним пострілом з одинадцятиметрової позначки поставив Андрій Тринчук.

ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП, 25 березня (неділя)

  • "НІКА-ВОВЧИНЕЦЬ" Івано-Франківськ – "ТЕПЛОВИК-ДЮСШ №3" Івано-Франківськ – 2:0
  • Голи: Назар Воробчак (48), Андрій Тринчук (65 – з пенальті)
Турнір з футболу Кубок Підгір'я

Фінальний поєдинок зібрав велику кількість вболівальників Галицького й Городенківського районів та місцевих любителів футболу. І футболісти сповна віддячили своїм шанувальникам видовищною, цікавою, напруженою боротьбою на кожному клаптику футбольного поля. Непоступливість у боротьбі за кожен м’яч, бажання перемогти суперника зробили гру інтригуючою та непередбачуваною. Завдяки цьому вболівальники побачили добротну гру.

Активніше поєдинок розпочали номінальні господарі. Встановивши контроль над м'ячем в середині поля городенківці планомірно намагалися розхитувати оборону ФК "Галич". Галичани при першій нагоді контратакували і головний голеадор команди Роман Барчук вже в дебюті зустрічі змарнував чудову можливість збільшити свій особистий гольовий залік на турнірі.

Час спливав, суперникам вдалося створити декілька хороших моментів, але порадувати своїх вболівальників забитим голом не судилося. Ближче до завершення першого тайму гравці ФК "Галич" зуміли перемістити гру до воріт Дениса Федорова. Однак, рахунок гри так і не змінився – 0:0.

Після перерви більш свіжіші галичани, які мали у зв'язку із зняттям з турніру коломийського "Покуття" більше часу на відпочинок ніж суперник, відразу захопили ініціативу. Тепер обороні городенківців доводилося працювати в посиленому режимі. І один із моментів біля воріт суперника ФК "Галич" зумів використати. Влучний удар Романа Третяка на 60-й хвилині вивів підопічних Андрія Нестерука вперед.

Після цього гра перемістилася ближче до воріт городенківської команди, проте на останньому рубежі надійно діяв Федоров. Футболісти "Колоса Городенківщини" не закрилися в глуху оборону, при першій же нагоді бігли в контратаку, і на 81-й хвилині Андрій Топчевський відновив статус-кво.

Із наближенням фінального свистку все частіше зашкалювали емоції у футболістів, на полі було багато боротьби, але зробити вирішальний влучний постріл у підсумку так нікому і не вдалося. Нічия 1:1 у основний час. Долю головного трофею турніру мала вирішити "футбольна лотерея" – серія одинадцятиметрових ударів.

Коли першим до м'яча підійшов галичанин Роман Барчук і смачно регбійним ударом послав "круглого" у небеса, здалось, що відбудеться повторення півфіналу городенківців із друголіговим МФК "Прикарпаття". Але у складі ФК "Галич" знайшлась людина, майстерність якої практично і вирішила долю Кубка. Досвідчений воротар Михайло Макогон парирував три удари із чотирьох, у той час коли його партнери по команді більше не схибили ні разу.

У підсумку Кубок і "золоті" медалі виборює ФК "Галич", "срібло" – у "Колоса Городенківщини", "бронза" – у МФК "Прикарпаття".

Фінал

"Колос Городенківщини" (Городенка) – ФК "Галич" – 1:1 (0:0, пен. 1:3)

25 березня 2018 р. 15:00. Стадіон "Хет-Трик Арена" м.Івано-Франківськ. 700 глядачів. +7°C

Арбітри: Тарас Дем'янчук (Івано-Франківськ), Ігор Загнибіда (Івано-Франківськ), Віталій Дерев'янко (Підгір'я)

4-й арбітр: Олег Вангела (Калуш)

Спостерігач арбітражу: Петро Попадинець (Івано-Франківськ)

"Колос Городенківщини": Д.Федоров, А.Топчевський, Ю.Вістовський, В.Витак, Т.Червонецький, Н.Гуменюк, О.Кіцак, А.Беженар, А.Савчук, Т.Овчар, І.Луканюк (В.Романюк, 67). Тренер: Василь Яцурак

ФК "Галич": М.Макогон, Р.Третяк, І.Гребинський, М.Лазорик, Я.Вовчук (В.Турчанський, 46), Р.Курташ (Н.Данів, 82), І.Легкий, Т.Томин, Ю.Іванишин (М.Кащій, 78), І.Кушецький, Р.Барчук. Тренер: Андрій Нестерук

Голи: А.Топчевський (81) – Р.Третяк (60)

Попередження: А.Савчук (13), О.Кіцак (24), В.Витак (32) – Т.Томин (6), І.Гребинський (74), М.Макогон (88)

Серія пенальті: Н.Гуменюк, Ю.Вістовський (воротар), Т.Червонецький (воротар), А.Беженар (воротар) – Р.Третяк, І.Кушецький, В.Турчанський, Р.Барчук (мимо)

За традицією, після завершення фінального матчу обласна федерація футболу визначила кращих за амплуа футболістів. Індивідуальні призи отримали гравці ФК "Галич", МФК "Прикарпаття" і "Колос Городенківщини".

Кращі гравці турніру з футболу "Кубок Підгір'я-2018"

  • Кращий воротар – Михайло Макогон (ФК "Галич")
  • Кращий захисник – Володимир Витак ("Колос Городенківщини" Городенка)
  • Кращий півзахисник – Андрій Беженар ("Колос Городенківщини" Городенка)
  • Кращий нападник – Ігор Худобяк – 7 м'ячів (МФК "Прикарпаття" Івано-Франківськ)
  • Кращий бомбардир – Роман Барчук – 7 м'ячів (ФК "Галич")
Турнір з футболу Кубок Підгір'я

Підсумкова турнірна таблиця

  1. ФК "Галич" (Галич)
  2. "Колос Городенківщини" (Городенка)
  3. МФК "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)
  4. "Покуття" (Коломия)
  5. "Ніка-Вовчинець" (Івано-Франківськ)
  6. "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ)
  7. "Карпати" (Брошнів-Осада)
  8. "Вихор" (Ямниця)
  9. "Нафтовик" (Долина)
  10. ФК "Битків" (Битків)
  11. НФК "Бурштин" (Бурштин)
  12. "Козацький Острів" (Чорнолізці)

З повним календарем та результатами турніру "Кубок Підгір’я-2018" можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі КУБОК ПІДГІР’Я розділу ЗМАГАННЯ – КУБОК ПІДГІР’Я-2018 З ФУТБОЛУ.

Після урочистої церемонії нагородження переможця та призерів турніру "Кубок Підгір'я", керівники обласної федерації футболу вручили колективним членам ІФФФ, а саме – головам районних (міських) федерацій футболу та Асоціації футболу учасників АТО Івано-Франківської області – футбольні м'ячі надані Федерацією футболу України для розвитку аматорського футболу.

Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу

Світлини фотокореспондента ІФФФ Петра Белея