Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Четвертий фестиваль футболу на Богородчанщині

Четвертий фестиваль футболу на Богородчанщині

Згідно з проектом Європейського футбольного союзу та за ініціативи Федерації футболу України в нашій державі почала реалізовуватись програма "Відкриті уроки футболу". На Івано-Франківщині такі уроки уже відбулися в Коломиї, Калуші, Богородчанах, Івано-Франківську, Галичі та Бурштині. Метою уроків є популяризація здорового способу життя та занять футболом за принципом "футбол для всіх".

На Богородчанщині ще у 2015 році був створений районний організаційний комітет з проведення щорічних фестивалів "Відкриті уроки футболу". Головою цього громадського органу став тодішній голова райдержадміністрації, нинішній заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ярослав Паранюк – великий прихильник футболу.

Перший дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу" був проведений у Богородчанах у тому ж 2015 році за кошти Федерації футболу України. Після цього з ініціативи голови Богородчанської районної федерації футболу Романа Балаша за власні кошти та кошти спонсорів пройшли ще три такі районні футбольні свята. Богородчанщина єдина в Україні, де проведено вже чотири фестивалі "Відкриті уроки футболу".

21-22 травня вперше у рамках малих проектів ІФФФ із долученням коштів генерального партнера Івано-Франківської обласної федерації футболу – юридичної компанії "Моріс Груп" – в Богородчанах відбувся 4-й районний дитячий футбольний фестиваль, присвячений воїнам Богородчанщини – захисникам України у війні на Донбасі.

Цьогорічні "Відкриті уроки футболу", у яких взяли участь близько 200 учнів з 23 шкіл району, відрізнялися від попередніх тим, що майже половина учасників були школярі, батьки яких є захисниками України у війні на Сході. Вони були одягнуті у подаровані їм футболки з написом "Мій тато – Герой". Також на фестиваль були запрошені діти-переселенці зі сходу України, на їхніх подарованих футболках було написано "Україна єдина".

Футбольне свято розпочалося з урочистого відкриття. Учень Підгірської школи Анатолій Дем’янюк, батько якого воював на Донбасі, та учениця Богородчанської ЗОШ №1 Софія Мельник зі сходу України під звуки Державного Гімну України підняли синьо-жовтий стяг. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у війні на Донбасі. А священник церкви св. Івана Богослова о. Іван Мачкодера благословив цей футбольний захід. Фізичного гарту, спортивних досягнень і футбольних перемог побажали дітям заступник голови Богородчанської райдержадміністрації Василь Поштарюк, перший заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, голова Асоціації футболу учасників АТО Івано-Франківської області Андрій Долик, депутат обласної ради Манолій Піцуряк.

Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження школярів. Поле попередньо розділили на 12 окремих станцій-квадратів, у кожній з яких групи дітей виконували ті чи інші завдання. Учасники фестивалю показували свою майстерність в елементах техніки гри у футбол, змагались у спортивних естафетах та конкурсах. Учні мали можливість дізнатися, як правильно виконувати удар по м’ячу з різних положень на полі, як вести, зупиняти та передавати м’яч тощо.

Була і теоретична частина, де мова йшла про ведення чесної гри, здорового способу життя, зміцнення імунітету людського організму, відмови від шкідливих звичок. Опікувалися юними футболістами наперед навчені волонтери та інструктори. Працівники районного відділу поліції розповіли про поліцейські будні та школу юного вболівальника. Гарного настрою учасникам "Відкритих уроків футболу" та всім присутнім додавав музичний супровід.

А напередодні футбольного фестивалю учні шкіл розіграли "Солодкий кубок", у якому найактивнішою була команда з Богородчанської ЗОШ №1. Юним футболістам цієї школи дістався великий смачний торт, а кожен учасник "Солодкого кубка" отримав шоколадну плитку. Також були відзначені кращі в цьому турнірі – Мар’ян Слободян з Іваниківки та учениця Богородчанської ЗОШ №2 Ірина Сабат.

На закритті 4-го футбольного фестивалю "Відкриті уроки футболу" всі учасники отримали на згадку пам’ятні вимпели. Лейтмотивом цьогорічного футбольного фестивалю стала відповідь юних спортсменів на запитання: "Чи готові стати в майбутньому на захист України від ворога?". Усі школярі одноголосно хором сказали: "Так, станемо за захист України!"

Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Відкриті уроки футболу
Прес-служба Богородчанської районної федерації футболу

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу