Новини :: Комітет з проведення змагань

|

Відбулись наради з президентами, тренерами, представниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2018-2019 років

Відбулись наради з президентами, тренерами, представниками футбольних клубів учасників обласних змагань з футболу сезону 2018-2019 років

26 липня в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулись організаційні наради з президентами, тренерами та представниками футбольних клубів (команд) учасників обласних чемпіонату з футболу у першій лізі та першості у другій лізі сезону 2018-2019 років. Перша ліга продемонструвала 100% явку (9 з 9), на нараді другої ліги були присутні 8 представників клубів (команд) з 11-ти, тих, хто у новому футбольному сезоні виявив бажання приймати участь у обласних змаганнях.

На початку наради перший заступник голови ІФФФ Тарас Клим доповів присутнім, що від футбольних клубів (команд) Комітетом з проведення змагань ІФФФ було отримано 9-ть письмових листів-підтверджень та клопотань.

Чемпіон області ФК "Галич" разом із коломийським "Покуттям" у наступному сезоні буде виступати у чемпіонаті України серед аматорських команд, де від Івано-Франківської області може приймати участь не більше двох представників. Футбольний клуб "Калуш" вирішив спробувати свої сили у національному чемпіонаті другої Професіональної футбольної ліги.

У зв'язку зі скрутним фінансовим становищем припинила участь у обласних змаганнях команда "Придністров'я" (Тлумач). Закінчив свої виступи також "Колос Городенківщини" (Городенка) – команда повернула свою історичну назву "Чайка" (Вільхівці), і у наступному сезоні прийматиме участь у чемпіонаті Городенківського району.

Для формування першої ліги на сезон 2018-2019 років, кількісний склад якої має складатись з 14-ти футбольних колективів, згідно Регламенту обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років (п. 5.18) до когорти найсильніших футбольних клубів області мали долучитись переможець та "срібний" призер другої обласної ліги. На жаль, СФК "Богородчани" взагалі відмовився від участі в обласних змаганнях. У підсумку, до першої ліги перейшла тільки краща команда першості – "Кремінь" (Пістинь).

Згідно Регламенту обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років (п. 5.19) у випадку відмови команди другої ліги від переходу до першої ліги, це право надається команді, яка посіла у підсумковій турнірній таблиці другої ліги наступне місце після команди, яка відмовилася від переходу у першу лігу, та яка має відповідну для змагань чемпіонату області клубну інфраструктуру. Даною можливістю підвищитися у класі ніхто з представників обласної першості не скористався.

Натомість, на засіданні було розглянуто листа від президента футбольного клубу "Ніка-Вовчинець" (Вовчинець) Юрія Шулятицького з клопотанням допустити команду, яка буде приймати участь у змаганнях ДЮФЛ України U-19, до участі у першій обласній лізі. Враховуючи ситуацію (непарна кількість учасників), яка склалась у обласному чемпіонату; знаючи професіоналізм Юрія Юрійовича; представники футбольних клубів одноголосно підтримали клопотання "Ніки-Вовчинець". Остаточне рішення буде прийматись на засіданні Виконавчого комітету ІФФФ.

У підсумку було затверджено наступний склад учасників першої ліги обласних змагань з футболу сезону 2018-2019 років:

1. "Нафтовик" (Долина)

2. "Карпати" (Брошнів-Осада)

3. "Вихор" (Ямниця)

4. НФК "Бурштин" (Бурштин)

5. "Прикарпаття-Тепловик" (Івано-Франківськ)таку назву буде мати команда "Тепловик-ДЮСШ №3" у наступному сезоні

6. ФК "Битків" (Битків)

7. ФК "Турка" (Турка)

8. "Бескид" (Долина)

9. "Кремінь" (Пістинь)

10. "Ніка-Вовчинець" (Вовчинець)

Далі присутні згідно отриманих від футбольних клубів (команд) письмових листів-підтверджень та клопотань були ознайомлені з кількісним та персональним складом учасників першості області з футболу сезону 2018-2019 років:

1. "Касова" (Бовшів)

2. ФК "Рогатин" (Рогатин)

3. ФК "Угорники" (Угорники)

4. "Покуття" (Коломия)

5. "Медик-Лісівник" (Солотвин)

6. "Хутровик" (Тисмениця)

7. "Нептун-Покуття" (Заболотів)

8. "Козацький Острів" (Чорнолізці)

9. "Карпати" (Болехів)

10. "Пробій" (Городенка)

11. "Гуцульщина-Сандаліно" (Косів)

Також до когорти представників другої ліги може долучитись "Покуття" (Снятин), доля якої залежить від рішення депутатів районної ради, засідання якої на днях відбудеться. Відмовились від участі в обласних змаганнях "Черемош" (Верховина), "Вовки" (Вовчківці) та "Старт" (Гвіздець).

Далі заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора нагадав присутнім основні вимоги Регламенту змагань; порядок проведення осінньої частини чемпіонату, першості, розіграшу Кубка області сезону 2018-2019 років; розмірах безповоротної фінансової допомоги у осінній частині 2018 року (19 серпня – 28 жовтня); доповів про суми заборгованості перед ІФФФ учасників обласних змагань з футболу сезону 2017-2018 років та оголосив строки їх ліквідації.

Обговорювалася проблема медично-спортивного забезпечення команд, а також забезпечення громадського порядку та безпеки глядачів під час матчів, зокрема неприпустимість використання піротехнічних засобів.

Окремо зупинились на підготовці до змагань роздягальнь, дотримання правил Регламенту стосовно екіпіровки футболістів, радіофікації та відеозапису матчів з метою створення телепрограми про обласний футбол.

Про перевірку готовності стадіонів та футбольних полів перед початком обласних змагань з футболу сезону 2018-2019 років доповів заступник голови ІФФФ Ігор Овчар .

Відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко акцентував увагу присутніх на заявковому реєстраційному періоді для змагань аматорського обласного футболу у осінній частині сезону 2018-2019 років: 16 липня – 14 вересня 2018 року, графіком заявки та вимогами щодо оформлення заявкової документації.

Далі був обговорений проект Плану-календаря осінньої частини обласних змагань сезону 2018-2019 років, старт яких запланований на 19 серпня. Після жеребкування і затвердження Виконавчим комітетом ІФФФ календар змагань буде викладений на сайті Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Завершив нараду керівник Технічного департаменту ІФФФ Микола Васильків, який запросив тренерів дитячо-юнацьких спортивних закладів та аматорських футбольних команд області на курси (навчання) за програмами УЄФА згідно Конвенції "Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій" для отримання "С" - диплому ФФУ.

Нарада з представниками команд
Нарада з представниками команд
Нарада з представниками команд
Нарада з представниками команд
Нарада з представниками команд
Нарада з представниками команд
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу, світлини Петра Белея