Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Олег Матушевський: "Футбол – це дійсно те, чим я хочу займатися все життя"

Олег Матушевський: Футбол – це дійсно те, чим я хочу займатися все життя

Нещодавно молодий та амбітний футболіст ФК "Калуш" Олег Матушевський став переможцем рубрики "Найрозумніший" передачі "Наш футбол", яка створюється Івано-Франківською обласною федерацією футболу. Хлопець у 24 роки вже досягнув чималих висот у своїй спортивній діяльності і показав високий рівень професіоналізму. Оборонець, вихованець львівських "Карпат". Перший професіональний клуб – "Чорноморець" (Одеса), за який відіграв три сезони. Згодом були аматорські львівська "Погонь" та ФК "Самбір", а останні два сезони провів у складі ФК "Львів".

– Вітаю, Олеже! Вдячні тобі, що ти погодився з нами поспілкуватися та відповісти на декілька запитань! Розкажи, як розпочалась твоя футбольна кар’єра? Коли вперше усвідомив, що футбол – це справа твого життя?

– Привіт! Спасибі за запрошення. Із задоволенням відповім. Загалом, футболом почав цікавитись з дитинства. Ще зовсім малим більшість часу проводив у селі в бабусі, а там старші хлопці завжди грали в футбол, мені було дуже цікаво спостерігати за ними. І саме з тих часів я зрозумів, що це дійсно те, чим я хочу займатися все життя. Пізніше, у третьому класі, до нас у школу прийшов тренер з футбольної школи львівських "Карпат" і запропонував прийти на тренування. Не скажу, що в мене все виходило, але бажання і дитячий азарт зробили свою справу. Навчаючись у 5-му класі загальноосвітньої школи, я поступив у спеціалізований клас СДЮШОР "Карпати" і вже в такому юному віці поставив собі за мету стати футболістом високого професійного рівня. Звичайно, сумніви підкрадалися, що в мене не вийде, і я не один раз хотів залишити цю справу, проте любов до футболу перемогла.

– Чим полюбляєш займатися поза футбольним полем?

– У вільний час, якого зазвичай не так багато, проводжу з друзями, сім'єю.

– Що найбільше цінуєш у людях?

– У людях найбільше подобається простота. Ціную чесність, не люблю підлості й лицемірства, краще гірка правда, ніж солодка брехня. Подобаються люди з хорошим почуттям гумору та ті, котрі можуть вислухати й дати пораду у важкій ситуації. Як спортсмен, особливо поважаю тих, хто вміє правильно мотивувати та додавати наснаги до роботи.

– А якою повинна бути твоя дівчина? Що для тебе найважливіше в стосунках?

– Важке питання. Як на мене, ідеалу немає. Кожна дівчина по-своєму ідеальна. Хтось любить брюнеток, хтось блондинок. Для мене українські дівчата, без сумніву, найкращі. Якогось певного еталону красоти для дівчини в мене немає. У стосунках для мене головне, щоб люди хотіли бути одним цілим, міцною опорою та підтримкою один для одного, уміли прислухатися й слухати!

– Про що ти мрієш?

– Мрію, щоб усі мої рідні були здоровими й щасливими. Якщо брати до уваги футбольну мрію, звичайно, як і кожному спортсмену, хочеться прогресувати, виходити на вищий щабель своєї професіональної кар'єри та здобувати нові титули й звання.

– Любиш подорожувати? Які країни вже пощастило відвідати?

– Подорожую не дуже часто, але вже вдалося побувати в Чехії, Фінляндії, Польщі, Швеції, Білорусі. Дуже сподобалась Швеція: чудові краєвиди, чистота, порядок, люди всі привітні. Узагалі дуже подобаються скандинавські країни. Також мрію побувати в США та ОАЕ.

– Чому більше надаєш перевагу: книжкам чи фільмам? Які жанри любиш більше? Чи насичений робочий графік стоїть на заваді?

– Усе залежить від настрою й натхнення. Буває, що за місяць можу прочитати 2-3 книжки. Багато читаю спортивної літератури, але також люблю й художню. З останнього прочитаного сподобався роман Василя Шкляра "Залишенець. Чорний ворон" та автобіографія відомого американського кросфіт-атлета Річа Фронінга. З фільмів найбільше подобаються ті, які засновані на реальних подіях, також бойовики й комедії. Улюблені актори – Вілл Сміт, Том Гарді.

– Олеже, одразу помітно, що ти людина, котра чітко знає, чого хоче від життя й обов'язково цього досягне. Ти наполегливий, і в тебе все вийде. Цього тобі й бажаю.

– Дякую! Насправді кожен з нас повинен розуміти, що тільки наполеглива праця допоможе нам змінити життя на краще, стати успішним і впевненим у собі та у своїх силах.

– На закінчення нашої розмови, що можеш порадити футболістам-початківцям?

– Молодим футболістам хотів би порадити наполегливо працювати над собою. Розвивати свої вміння та здібності: 1% таланту – 99% роботи. Розвиватись усебічно, не тільки в спорті. І не дивлячись на всілякі труднощі, негаразди та травми, завжди крокувати до своєї мети. Поставити ціль і маленькими, але впевненими кроками, поступово до неї йти. І головне – вірити, у першу чергу, в самого себе.

Олег Матушевський
Олег Матушевський
Олег Матушевський
Олег Матушевський
Олег Матушевський

Віта Мойсюк, студент кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника