Новини :: Турніри

|

Офіційний коментар Адміністрації ІФФФ щодо рішення Виконавчого комітету ІФФФ від 11 квітня 2019 року

Офіційний коментар Адміністрації ІФФФ щодо рішення  Виконавчого комітету ІФФФ від 11 квітня 2019 року

Адміністрація Івано-Франківської обласної федерації футболу виступає партнером та підтримує ініціативу численних організаційних комітетів щодо проведення традиційних футбольних турнірів присвячених пам’яті видатних футболістів та тренерів Івано-Франківщини.

Багато років поспіль на теренах нашого краю проводяться турніри пам’яті Мирослава Думанського, Івана Краснецького, Юрія Шулятицького, Богдана Дебенка, Андрія Хомина, Миколи Волосянка, Віктора Клим’юка, Василя Чиха та Петра Савчука.

З метою впорядкування календаря спортивно-масових заходів з футболу на території області та координації роботи ІФФФ з оргкомітетами даних турнірів у вересні минулого року було прийняте відповідне рішення (постанова №11/1 від 03.09.2018 року), котре передбачає: погодження термінів, місць проведення, вікових категорій, регламентуючих документів та календарів, арбітраж та його оплату тощо.

Особливі вимоги стосуються турнірів, які мають статус міжнародних, оскільки проведення подібних заходів потрібно погоджувати із Федерацією футболу України.

Організаційний комітет по підготовці та проведенню турніру пам’яті Заслуженого тренера України Петра Савчука проігнорував постанову Виконавчого комітету ІФФФ, зокрема в частині термінів проведення, адже саме в цей час в м. Івано-Франківську відбудуться фінальні змагання чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги області, та не погодив рішення щодо вказаних міжнародних змагань із ФФУ.

Окрім того, одними із організаторів турніру пам’яті Петра Савчука виступає Асоціація "Футбол-Захід", яка позбавлена членства в ІФФФ та ФФУ.

Враховуючи вказані вище факти Виконавчим комітетом ІФФФ прийнято рішення рекомендувати керівникам постійних та асоційованих членів ІФФФ, керівникам структурних підрозділів ІФФФ, працівникам Адміністрації ІФФФ та усім офіційним особам Івано-Франківської обласної федерації футболу не долучатися до організації та проведення даного турніру.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу