Новини :: Інваспорт

|

Групові змагання чемпіонату України з футболу серед спортсменів із порушеннями слуху виходять на фінішну пряму

Групові змагання чемпіонату України з футболу серед спортсменів із порушеннями слуху виходять на фінішну пряму

19 квітня на стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківська відбулася урочиста церемонія відкриття відбіркового етапу чемпіонату України з футболу Західної зони "С" серед спортсменів із порушеннями слуху. Учасників змагань привітали перший заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, начальник управління спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Орест Оклієвич, начальник Івано-Франківського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Іван Балагутрак.

Після урочистостей, на футбольному полі команди продовжили боротьбу за вихід у фінальну частину змагань, проведення якої заплановано у жовтні поточного року у м. Львів. У першому матчі між збірними Львівської та Рівненської областей точилася рівна гра, яка проходила у повільному темпі. Перемогу львів'янам на останніх хвилинах поєдинку приніс потужний постріл з 20-ти метрів у верхній кут воріт Ковальського. Долю наступної гри між збірними Закарпатської та Тернопільської областей вирішив влучний удар у першому таймі з одинадцятиметрової позначки закарпатця Полянського. Після перерви тернополяни володіли беззаперечною ініціативою, увесь час провели в атаках, але зрівняти рахунок так і не змогли.

20 квітня відбулись чергові два поєдинки. У першому матчі ігрового дня збірна Закарпатської області у послабленому складі без свого лідера Полянського, який відбував дискваліфікацію за дві "жовті" картки, та травмованого основного воротаря, ледь втримала нічию у грі зі збірною Рівненської області. У другому поєдинку зустрілись футболісти збірних Івано-Франківської та Львівської областей. Маючи велику перевагу по ходу гри та створивши безліч моментів, івано-франківцям тільки двічі вдалося забити. Голами відзначилися Рій і Шепетюк. Після грубої помилки голкіпера франківців Диріва, львів'янам вдалося скоротити відставання у рахунку.

Після гри тренер івано-франківців Сергій Лагута відмітив: "Володіючи ігровою та територіальною ініціативою, створюючи багато моментів, нашим гравцям ніяк не вдається забивати те, що має забиватися! На діях команди позначається відсутність сильних гравців Бэлоусова і Невенченка, а молоді ще не готові їх замінити! Треба багато грати и вчитися, а на це потрібен час".

Склад збірної команди Івано-Франківської області: 1. Дирів, 2. Хопта, 3. Романчак, 4. Сонін, 5. Куриляк, 6. Рока Падрон, 7. Рій, 8. Гринюк, 9. Коробко (Шепетюк, 46 хв.), 10. Матвєєв, 11. Кондратов (Григорчук, 46хв., (Лобанін, 80 хв.)).

За календарем змагань 21 квітня відбулася тільки одна гра. Вболівальники побачили запеклу, непоступливу боротьбу, багато забитих м'ячей. У підсумку, збірні Тернопільської та Рівненської областей переможця так і не виявили, розписавши мирову нічию.

Пропонуємо вашій увазі результати зіграних ігор та поточну турнірну таблицю змагань:

19 квітня (п'ятниця)

  • Збірна Львівської області – Збірна Рівненської області – 2:1
  • Збірна Закарпатської області – Збірна Тернопільської області – 1:0

20 квітня (субота)

  • Збірна Рівненської області – Збірна Закарпатської області – 2:2
  • Збірна Івано-Франківської області – Збірна Львівської області – 2:1

21 квітня (неділя)

  • Збірна Тернопільської області – Збірна Рівненської області – 3:3

МКомандаВНПР-МО
1 Збірна Закарпатської області 1 2 0 4-3 5
2 Збірна Івано-Франківської області 1 1 0 3-2 4
3 Збірна Львівської області 1 0 1 3-3 3
4 Збірна Рівненської області 0 2 1 6-7 2
5 Збірна Тернопільської області 0 1 1 3-4 1

Після чотирьох ігрових днів у турнірній таблиці Західної зони "С" склалась доволі цікава ситуація, коли на дві путівки у фінальну стадію змагань теоретично шанси не втратив жоден із учасників. Все вирішиться у заключних турах, календар яких ми вам і пропонуємо:

22 квітня (понеділок)

  • Збірна Львівської області – Збірна Закарпатської області – 09:00 год.
  • Збірна Івано-Франківської області – Збірна Тернопільської області – 11:00 год.

23 квітня (вівторок)

  • Збірна Тернопільської області – Збірна Львівської області – 09:00 год.
  • Збірна Івано-Франківської області – Збірна Рівненської області – 11:00 год.
Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу