Новини :: Турніри

|

На футбольних полях Івано-Франківщини відбулись матчеві зустрічі з футболу "Крила Дружби"

На футбольних полях Івано-Франківщини відбулись матчеві зустрічі з футболу Крила Дружби

На футбольних полях Івано-Франківщини з 22 по 24 липня тривали футбольні поєдинки ІІ-го традиційного Кубку "Крила Дружби" U-16 (WINGS FRIENDSHIP CUP) за участю юнацьких команд Івано-Франківщини та команди Спілки Української Молоді США. Товариські матчі були ініційовані Спілкою Української Молоді США та Івано-Франківською обласною федерацією футболу, за сприяння міського голови м. Івано-Франківська – Руслана Марцінківа.

Даний захід став частиною всеукраїнського футбольного туру юних представників української діаспори США "На крилах дружніх змагань", який в Україні проводився вже вдруге. Перший турнір пройшов на футбольних полях Івано-Франківська, Коломиї та Калуша у 2017 році і завершився перемогою вихованців коломийських "Карпат".

Головним завданням змагань "Крила Дружби" була популяризація улюбленої гри мільйонів серед юнацтва та налагодження дружніх відносин між юними футболістами України та Спілки Української молоді США. У рамках цього туру юні американські українці мали змогу не тільки пограти у футбол з однолітками в Ірпені, Києві, Львові, Богородчанах та Івано-Франківську, а й познайомитися зі своєю історичною батьківщиною, її культурою, звичаями, відвідати кращі туристичні та історичні місця.

Футбольні змагання команда СУМ США розпочала 17 липня в Ірпені, де на стадіоні "Чемпіон" поступилася місцевій збірній команді.

Наступного дня сумівці відвідали Будинок футболу, де їх зустрічали перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан, голова комісії НОК Василь Короленко й заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Майкл Хакетт. Окрім екскурсії Будинком футболу, гості мали змогу побачити кубок чемпіонів світу, який здобула юнацька збірна України U-20, і зробити з ним фото на згадку.

А ввечері на НТК імені В. Баннікова відбувся товариський матч між командами Спілки української молоді США та столичного ФК "Поділ", у якому перемогу святкували гості з Америки.

20 липня міжнародний футбольний тур делегації США "Hа крилах дружніх змагань – 2019" приймала "Арена Львів". У місті Левів дружній футбольний матч СУМ США з юними футболістами львівських "Карпат" завершився також перемогою гостей.

22 липня делегація США прибула у смт Богородчани, де на стадіоні імені М. Поворозника відбулася товариська гра з футболу команд юнаків Богородчанської ДЮСШ та Спілки Української Молоді США у рамках Кубку "Крила Дружби".

Футбольним баталіям передувала урочиста церемонія відкриття, участь в якій взяли гості з української діаспори США, керівництво Івано-Франківської обласної і Богородчанської районної федерацій футболу та представники місцевої влади. Присутні привітали учасників змагань і вболівальників із цим прекрасним спортивним святом і відкрили спортивні змагання.

Поєдинок футбольних команд пройшов у непоступливій спортивній боротьбі, де юні футболісти показали всю свою майстерність. Гра була цікавою та насиченою моментами, якими більш вдало скористалися гравці СУМ США – 3:1. У перерві матчу свої здібності продемонстрували дівчата, вихованки жіночих футбольних клубів "Богородчаночка" та "Надвірняночка".

Після завершення матчевої зустрічі "Крила дружби" відбулась виставкова гра між командами ЖФК "Богородчаночка" та СУМ США. Заокеанські хлопці по-джентльменські дали взяти реванш місцевим дівчатам – 2:1.

Отже, настрій залишився святковим у всіх, головним у підсумку були не результати ігор, а встановлення дружніх стосунків між українськими та американськими спортсменами.

Кращим гравцем матчевої зустрічі було визнано Данко Мариневича, чия родина походить з Богородчан. Всі учасники отримали від організаторів пам‘ятні призи та сувеніри.

24 липня в приміщенні Івано-Франківської міської ради відбулась зустріч координатора делегації СУМ США Михайла Томашевського з міським головою м. Івано-Франківська Русланом Марцінківим. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, відповідальний секретар ІФФФ Олег Волосянко, начальник відділу спорту Департаменту молодіжної політики та спорту міської ради Денис Рудницький та начальник відділу міжнародних зв'язків, туризму та промо Уляна Басараб-Ганчак.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що змагання такого рівня важливі та допоможуть розширити міжнародні зв’язки, покращити стосунки з діаспорою, підвищити престиж прикарпатських міст, а юні футболісти зможуть не лише позмагатись у гарній грі, але й попри різні мови та країни стати справжніми друзями.

У другій половині дня на івано-франківському стадіоні "Хет-Трик Арена" відбулась завершальна гра всеукраїнського футбольного туру "На крилах дружніх змагань". Юних представників української діаспори США екзаменували вихованці місцевої ДЮСШ №3.

Гра пройшла у рівній боротьбі і завершилась нічийним результатом 0:0. Для виявлення переможця була призначена серія 11-метрових ударів, яку більш вправно виконали гравці СУМ США – 4:2.

Під час урочистої церемонії закриття змагань учасників матчевої зустрічі, вболівальників привітали міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків, начальник відділу спорту Департаменту молодіжної політики та спорту Денис Рудницький, перший заступник голови обласної федерації футболу Тарас Клим, заступник голови, виконавчий директор ІФФФ Василь Сікора та тур-менеджер і координатор Осередку СУМ США Михайло Томашевський.

Почесні гості зауважили, що саме футбол допомагає всім, хто потоваришував з ним, стати справжнім громадянином своєї країни, патріотом, чесною, вихованою і порядною людиною. Під час дружніх матчів юні футболісти змагалися за право стати першими. Але всі учасники змагань відзначали, що головне не те, хто переміг. Головне, що українськи і американські хлопці придбали неоціненний досвід колективізму, командного духу, гарту та приємно провели час.

"Ми надзвичайно вдячні за гостинність і теплий прийом, який нам організували в Україні. Дуже приємно побувати на нашій історичній батьківщині, особисто познайомитися з тутешнім життям і нашими земляками. Радий, що нас об’єднує футбол, надаючи можливість зустрітися тут і знайти нових друзів. Цей візит надовго залишиться в пам’яті юних американських українців, які відтепер наочно знатимуть, звідки їхнє коріння", – зазначив Михайло Томашевський.

Всі учасники заходу були нагороджені футбольними м'ячами, пам'ятними вимпелами, значками, медалями, програмами змагань та подарунками, присвяченими матчевій зустрічі.

Пропонуємо ще раз поринути в атмосферу футбольних поєдинків та заходів ІІ-го традиційного Кубку "Крила Дружби" U-16 завдяки світлинам члена Комітету зі зв'язків із засобами масової інформації ІФФФ фотокореспондента Петра Белея.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу