Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Тисмениці пройшов дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Тисмениці пройшов дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

18 жовтня за сприяння і допомоги Української асоціації футболу та Благодійного фонду "Розвиток футболу України" на стадіоні "Хутровик" м. Тисмениця пройшов футбольний фестиваль національного соціального проекту "Відкриті уроки футболу".

З вітальним словом до присутніх звернулися національний координатор проєкту від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко, перший заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, голова Тисменицької районної федерації футболу Василь Кобльовський, начальник відділу у справах молоді та спорту Тисменицької РДА Василь Дзудзило та методист відділу освіту Тисменицької РДА Василь Римчук. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

Привітавши учасників проекту зі стартом, Євген Столітенко зазначив: "Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя".

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер з асистентом. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Опікувалися дітьми не лише вчителі та тренери, але й представники поліції, шкільні психологи, поряд був черговий медичний працівник. Співробітники місцевого осередку управління національної поліції проводили з учасниками заходу профілактичні бесіди. Спочатку діти дізнавалися про особливості роботи правоохоронців. А потім наставники у погонах пропагували серед дітей здоровий спосіб життя, ввічливе ставлення один до одного, недопустимість вчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників. Хороший настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом.

По завершенню фестивалю відбулась урочиста церемонія нагородження. Кожна дитина отримала на згадку футболку, учителі фізичної культури – спортивні костюми, навчальні заклади – футбольні м’ячі та інший спортивний інвентар.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу