Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Топ-10 цікавих та непередбачуваних подій у футболі

Топ-10 цікавих та непередбачуваних подій у футболі

”Футбол, звичайно, гра, але така гра, яка не терпить, коли до неї ставляться, як до розваги” В. Лобановський.

Футбол – це гра, яка має чіткі правила та канони. Але не завжди все іде за чітким сценарієм. Пропонуємо підбірку цікавих та непередбачуваних подій, які вплинули на хід матчів та увійшли в історію футболу.

10. Найбільша кількість вилучень за гру належить арбітру Гонсалесу.  В кінці 70-х років в матчі мексиканських команд рефері показав 26 червоних карток. Після вилучення за грубу гру декількох гравців, обидві команди кинулися з'ясовувати хто правий. Коли дебати перейшли в загальну бійку, довелося вилучати з поля усіх футболістів.

9. Футболістам часто доводиться грати у різних погодних умовах, але деколи саме ці умови впливають на гру. У 2015 році в матчі 8-го дивізіону Англії між "Тарроком" та "Ромфордом" вітер став, по суті, автором голу. Захисник "Таррока" намагався вибити м'яч на чужу половину поля, однак порив вітру розвернув його рух та направив у свої ворота. Воротар такого не очікував, як і рефері, але причин відміняти гол у нього не було: жодні правила не були порушені. У підсумку матч завершився нічиєю 1:1.

8. 21 грудня 1983 року матч між аутсайдером відбіркового циклу збірної Мальти і командою Іспанії завершився скандалом. Для того, щоб випередити лідерів групи голландців, іспанцям потрібна була перемога з різницею в 11 м'ячів. Здивуванню глядачів і УЄФА не було межі, коли гра закінчилася з рахунком 12:1. Всі були упевнені в підкупі, але при вивченні відеозаписів нічого виявлено не було.

7. Цікава статистика в голкіпера з Британії Джіммі Тейлора, який виступав за аматорську команду міста Рідінг. За 27 матчів сезону він пропустив 456 м'ячів. В середньому близько 17 м'ячів за гру.

6. Люди керують усім, але не природою. В Англії 2010 року було перенесено сім матчів 18-го туру Прем'єр-Ліги. Через снігову стихію на вихідних було зіграно всього два матчі із запланованих 10-ти.

5. Сталось це у фіналі чемпіонату світу 2006 року між збірною Франції та Італії. Рахунок у зустрічі був нічийним 1:1. На 110-й хвилині Зідан, який проводив свій останній в кар'єрі матч, відреагував на образи Матерацці і головою вдарив його у груди . Далі були червона  картка и вилучення Зідана. Франція в меншості дотягла до серії пенальті, де Трезеге зробив фатальне потрапляння в стійку воріт, який приніс Італії  перемогу.

4. Улітку 2017 року  гравець "Аякса" Абдельхак Нурі знепритомнів під час товариського матчу проти "Вердера". Гравцеві приблизно 15 хвилин надавали допомогу лікарі, після чого його гелікоптером доправили до лікарні, де згодом він впав у кому. Однак, через дав роки і дев'ять місяців (!) Нурі отямився після коми.

3. Трійку відкриває Фернандо д'Ерколі, що грав за італійський клуб "Пьянта", який у 1989 році з'їв червону картку, яку рефері пред'явив футболістові за грубу гру.

2. Під час футбольного матчу у 1980 р. в румунському місті Тімішоаре між місцевою "Політехнікою" і командою бразильського клубу "Атлетіко" стався дивний випадок. Нападник бразильської команди на швидкості увірвався в штрафний майданчик, потім вийшов один на один з воротарем суперника. Румунський голкіпер кинувся в ноги бразильцеві, який підстрибнув і врізався головою у стійку воріт. Конструкція не витримала такого удару і стійка переламалася навпіл. Для ремонту воріт довелося затримати гру на 20 хвилин, а ось бразилець, ніби нічого і не сталось, продовжував грати.

1. Найгіршою ситуацією не тільки для футболу, а й для всього людства стала Друга світова війна. Чемпіонат світу з футболу мав відбутися у 1942 та у 1946 роках. Але, зрозуміло, що через Другу світову війну було не до того. Тому чемпіонати світу були скасовані.

Віктор Харик, студент 4 курсу кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника