Новини :: Кубок області

|

Прев'ю фіналу Кубку області "Карпати" Брошнів-Осада – "Покуття" Коломия

Прев'ю фіналу Кубку області Карпати Брошнів-Осада – Покуття Коломия

Івано-Франківськ та МЦС "РУХ" у черговий раз прийматимуть вирішальний двобій обласного кубкового турніру, в якому цього разу візьмуть участь "Покуття" (Коломия) та "Карпати" (Брошнів-Осада). Фінал Кубку – це особливе протистояння, де кожний з суперників, за належного збігу обставин, може претендувати на перемогу.

Розіграш Кубка Івано-Франківської області (до 1962 року – Станіславської) є одним з найстаріших турнірів в Україні. Вперше кубкові змагання на теренах нашого краю відбулися в 1937 році. У вирішальній грі зійшлися спортивний клуб Стшелец "Раз Два Тши" зі Станиславова і надвірнянська "Бистриця". Переміг Стшелец "Раз Два Тши" – 3:2.

Починаючи з 1946 року Кубок області набрав рис наймасовіших аматорських змагань з футболу, а перемога в ньому залишається надзвичайною та почесною для будь-якої команди й футболіста.

Поточний розіграш обласного кубкового трофею буде 76-м за ліком, у якому визначиться найсильніший аматорський футбольний клуб Івано-Франківської області. Якщо для коломийського "Покуття" це вже дев’ятий фінальний матч Кубку області в історії, то для брошнів-осадських "Карпат" – п’ятий. Коломияни п’ять разів виборювали кубок, брошнів-осадці – двічі.

Беззаперечним рекордсменом серед володарів почесного обласного трофею є калуський "Хімік" – 14 перемог у 21 фіналі. Шість разів кубок виборював "Електрон" (Івано-Франківськ), п’ять разів – "Покуття" (Коломия), "Нафтовик" (Долина), "Спартак" (Станіслав), чотири рази – "Бескид" (Надвірна), "Карпати" (Яремче), тричі – "Динамо" (Станіслав), "Сільмаш" (Коломия), двічі – "Дельта" (Гвіздець), "Карпати" (Брошнів-Осада), "Оскар" (Підгір’я), "Тепловик" (Івано-Франківськ), по разу – "Автомобіліст" (Івано-Франківськ), "Газовик" (Богородчани), "Гвардієць" (Станіслав), "Енергетик" (Бурштин), "Іскра" (Станіслав), "Карпати" (Галич), "Колос" (Голинь), "Корона" (Івано-Франківськ), ФК "Королівка", "Локомотив" (Івано-Франківськ), "Машинобудівник" (Івано-Франківськ), "Маяк" (Підгір’я), "Пробій" (Городенка), "Раз Два Тши" (Станіславів), "Цементник" (Ямниця), КСЗН (Ріпне), ФК "Перегінське"), ФК "Тужилів".

Прев'ю фіналу Кубку області

"Покуття" Коломия і "Карпати" Брошнів-Осада у фінальному протистоянні вже зустрічались між собою під час розіграшу Кубка області футбольного сезону 2017/2018 років. Гра відбулася 21 червня 2019 року на стадіоні "Хімік" м. Калуш. Слід відмітити, що матч був прикрашений завзятою боротьбою та закрученим сценарієм! Були моменти в обох команд, а в цілому це була гра рівних суперників. "Покуття" та "Карпати" розіграли чудовий спектакль, у якому глядачі дізналися переможця лише з останнім ударом по м’ячу в створ воріт у кінцівці компенсованого часу. Відзначився "покутянин" Тарас Сивка.

Основний час поєдинку закінчився внічию 1:1, причому по ходу гри відігравалися коломияни. На "гол у роздягальню" наприкінці першого тайму брошнів-осадця Євгена Петрика в середині другої половини гри відповів влучним ударом коломиянин Олександр Карапка.

У поєдинках чемпіонату області першої ліги, матчі заключного туру якого відбулись у минулі вихідні, "Покуття" двічі з однаковим рахунком 2:0 завдало поразки "Карпатам". У Брошнів-Осаді господарів засмутили Святослав Локатир і Микола Свірідов, а в Коломиї влучними ударами відзначились Олександр Савчук і Мирослав Камрадський.

Напередодні кубкового протистояння свої коментарі прес-службі Івано-Франківської обласної асоціації футболу дали тренери команд-суперниць:

Прев'ю фіналу Кубку області

"Оскільки цьогоріч нам не вдалось стати найсильнішою командою в чемпіонаті області, то виграш Кубка реабілітує нас перед власними вболівальниками, і сезон 2019/20 років можна буде вважати успішним для брошнів-осадських «Карпат». У складі «Покуття» гравці все ж таки вище класом, ніж у нас, але ми можемо нав’язати боротьбу у фіналі за рахунок ігрової дисципліни та вольових якостей як кожного конкретного футболіста, так і команди загалом. Фінал Кубка – це один матч, а на один вирішальний бій команді налаштуватись легше, ніж на довгу турнірну дистанцію в чемпіонаті. Для нас важливо також і те, що востаннє «Карпати» з Брошнів-Осади вигравали Кубок області ще в далекому 1965 році, а після того було вже кілька програних фіналів. Тому дуже хочеться після такої тривалої паузи знову здобути цей почесний трофей обласного аматорського футболу і порадувати тим самим наших вболівальників, які, без сумніву, заслуговують на це".

Прев'ю фіналу Кубку області

"Ще перед початком поточного сезону виграш саме Кубку області був одним з пріоритетів для нашої команди. Тому на цей матч виходимо вмотивованими та націленими на перемогу, адже шкода пройти такий довгий кубковий шлях і поступитись у вирішальному поєдинку та залишитись без трофею. До фінального матчу готувались у звичному режимі, але прекрасно всі розуміємо, що цей матч підвищеної відповідальності. У кого виявляться міцнішіми нерви та характер, той і переможе в кубковій грі. Націлюємось на важкий поєдинок, оскільки наш суперник – добре збалансована та бойовита команда. Ми тримаємо в пам’яті фінал Кубку області сезону 2017/18 років, коли «Покуття» змогло здолати брошнів-осадські «Карпати» тільки в додатковий час, тому ніякої недооцінки суперника бути не може. Зробимо все від себе залежне, щоб після річної перерви повернути Кубок області в Коломию. Щиро бажаю нашим уболівальникам яскравого спортивного свята, а нашій команді – продемонструвати свої найкращі ігрові якості".

Обслуговуватиме фінальний матч Кубка області сезону 2019/2020 буде суддівська бригада у наступному складі: суддя в полі – Мирослав Липко, асистенти арбітра – Ігор Дебенко і Богдан Морозюк (всі – Івано-Франківськ), четвертий арбітр – Іван Салаш (Калуш), спостерігач арбітражу – Василь Луцький (Боднарів), делегат ІФАФ – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу