Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Серед лауреатів конкурсу "Краща книга Прикарпаття 2020" футбольні "Нотатки на полях" Ігоря Костюка

Серед лауреатів конкурсу Краща книга Прикарпаття 2020 футбольні Нотатки на полях Ігоря Костюка

16 лютого в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося урочисте нагородження лауреатів конкурсу "Краща книга Прикарпаття 2020", ініційоване Товариством письменників і журналістів ім. І. Франка за підтримки Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та управління культури національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

До урочистого дійства долучилися відомі письменники, краєзнавці, історики та просто небайдужі читачі.

Із вітальним словом виступив поет, прозаїк, заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, який привітав лауреатів із почесними відзнаками.

Модерували дійство голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик та есеїст Євген Баран; голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник освіти України, громадський діяч Михайло Косило та заступниця начальника управління культури національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Мирослава Корнелюк.

Вибрати переможців конкурсу серед значної кількості різноманітної і різножанрової літератури членам журі було нелегко, тому вирішили розширити звичні номінації і нагородити 16 лауреатів.

У номінації "Публіцистика" кращим став Ігор Костюк із книгою "Нотатки на полях". За зізнанням самого автора все розпочиналося досить давно і якраз із нотаток. Пізніше ці спостереження, враження, думки оформилися у щось більше і, як це часто трапляється, вийшли за межі власне просто нотаток. Хоча пам'ять про них зберіглась у назві збірки, що вважаємо є цілком справедливим.

Словесні образи футбольних команд і тренерів, гравців і керівників клубів, а усіх їх тут понад півсотні, складають калейдоскоп і чин Прикарпатського футболу за період від початку 2000-х і до дня сьогоднішнього. Під майстерним пером Ігоря Васильовича неначе оживає історія часу, в якому черес есе, нариси, інтерв'ю тощо, в усій красі постає одвічна магія гри мільйонів у датах та подіях, епізодах та поєдинках, що передають дух, атмосферу, нерв, емоційність футбольних протистоянь.

Закономірно, що у епіцентрі і баталій, і публікацій, завжди перебувають їх головні герої – незмінні творці футбольного дійства, істинні достойники, люди з направду футбольними серцями. Книга стане прекрасним подарунком усім причетникам та любителям копаного м'яча.

Автор висловлює щиру вдячність міському голові Руслану Марцінківу, за сприяння та за підтримку якого побачила світ книга. На слова подяки також заслуговують всі, хто долучився до виходу видання, хто вірив у журналіста, підтримував його, зрештою надихав. Особлива вдячність від автора героям його публікацій. Це повністю їхня заслуга, вважає Ігор Васильович, що все відображене у книзі вдалося втілити у достоту цікаві та пізнавальні матеріали.

Даруйте, все ж… нотатки.

Нотатки на полях
Нотатки на полях
Нотатки на полях
Нотатки на полях
Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу