Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Серафинцях відбувся дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Серафинцях відбувся дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Проєкт "Відкриті уроки футболу" Української асоціації футболу та благодійного фонду "Розвиток футболу України" був продовжений на Івано-Франківщині у с. Серафинці Городенківської громади, де його організували Івано-Франківська обласна асоціація футболу та місцева громада.

Також цієї осені завдяки синергії з проєктом Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation "Так, я можу!" у формат футбольного фестивалю було впроваджено компонент інклюзивних занять.

Перед початком фестивалю відбулася церемонія відкриття, у якій взяли участь національний координатор проєкту від Української асоціації футболу Євгеній Столітенко, заступник голови, виконавчий директор Івано-Франківської обласної асоціації футболу Василь Сікора, перший заступник голови Коломийської районної асоціації футболу Олександр Гнатюк, сільський староста Віталій Загаровський та директор місцевої ДЮСШ Олексій Григорів.

У фестивалі взяли участь школярі закладів освіти Городенківської громади та місцевої ДЮСШ, які були розділені на команди. Поле стадіону було поділено на локації, за якими були закріплені волонтери — досвідчені тренери-викладачі з футболу ДЮСШ, учителі загальноосвітніх шкіл, психолог та представники Національної поліції України. Перед початком переходів зі "станції" до "станції" діти із задоволенням позмагалися у "солодкому кубку" — у форматі, в якому не було переможених і слабких команд.

Діти з великою радістю взяли участь у футбольних іграх, конкурсах, вправах на влучність, швидкість, спритність, знайомилися із секретами футболу від своїх наставників — креативних волонтерів, лідерами яких виступили Володимир Бойків та Олександр Григорів.

На завершення фестивалю після спільного фото дітей пригостили солодощами.

Нагадуємо, що вже другий рік поспіль формат проведення "Відкритих уроків футболу" адаптований до норм протиепідемічного режиму та соціального дистанціювання.

Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Прес-служба Української асоціації футболу