Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

У Калуші відбувся дитячий фестиваль "Відкриті уроки футболу"

У Калуші відбувся дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Соціальний проєкт "Відкриті уроки футболу", який реалізується Українською асоціацією футболу та міжнародної організації UEFA Foundation, завітав до Калуської громади. Чудовий футбольний захід для спілкування та встановлення дружніх зв'язків між дітьми внутрішньо переселених осіб та місцевими дітлахами відбувся 1 листопада на стадіоні Калуського ліцею № 6.

Проєкт залучає до футболу не лише майбутніх гравців, але й майбутніх тренерів, волонтерів, уболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу і прийти на стадіон. При цьому учасники і школи отримують велику кількість спортивного інвентарю. Це футбольні м’ячі, футболки, манішки, конуси, фішки, насоси, сітки, скакалки, канати, екіпіровка для викладачів та інше важливе й необхідне для здорового дозвілля приладдя.

Учасниками проєкту стали 144 дитини 5-7 класів з 12 ліцеїв громади. Окрім місцевих дітей, у "Відкритих уроках футболу" взяли участь діти вимушених переселенців та учні інклюзивних класів.

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – "Спорт для всіх". Футбольне поле було розділене на 12-ть секторів, у кожному з яких працював тренер-волонтер. Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Гарний настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

Учасники футбольного свята отримали незабутні враження, чудові емоції та досвід. А ще отримали радість від гри. Адже, головне – участь, а не перемога! І тільки завдяки таким проєктам, ми вчимо наших дітей отримувати задоволення від участі, показуємо можливість весело провести час в колі друзів. А це найважливіше у наш час, час насичений різноманітними гаджетами.

На завершення кожна дитина отримала від організаторів диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ, команди – м'ячі для занять футболом і торти. Найголовніше, що дітлахи відчули себе в безпеці, приємно та з користю для здоров'я провели час разом.

Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу
Дитячий фестиваль Відкриті уроки футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу