Новини :: Різне

|

Мирний заклик Володимира Зеленського до футбольного співтовариства

Мирний заклик Володимира Зеленського до футбольного співтовариства

ФІФА відмовилася показати звернення українського президента Володимира Зеленського, назвавши його "занадто політичним". Це звернення, на жаль, не було продемонстровано перед матчем фіналу Чемпіонату сіту-2022 між збірними Аргентина — Франція в Катарі. В Офісі Президента таки показали цей ролик.

Відмова ФІФА показати заклик Президента України до миру перед фіналом Чемпіонату світу вчергове проявила лицемірство під назвою "Спорт поза політикою". Але ми зруйнуємо цей Карфаген, – заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

"Світові спортивні організації та функціонери надто довго прикривалися цією фразою. Насправді за нею завжди стояло та стоїть звичайне боягузтво. Найбільш очевидним воно стає, коли йдеться про мир і війну. І особливо таку несправедливу, як російська агресія проти України. Де чорне і біле, добро та зло настільки очевидні. За цей рік ми розбили багато стін у свідомості іноземців. Щодо постачання зброї, запровадження санкцій, загалом сприйняття війни. Так само ми зруйнуємо стіну байдужості та лицемірства світових спортивних організацій до злочинної агресії росії", – зазначив Кулеба.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу