Новини :: Кубок Підгір'я

|

ФК "Вільхівці" – переможець турніру "Кубок Підгір'я" 2023 року

ФК Вільхівці – переможець турніру Кубок Підгір'я 2023 року

26 березня на стадіоні зі штучним покриттям "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківська відбулися заключні поєдинки традиційного передсезонного турніру з футболу "Кубок Підгір'я"-2023.

Спочатку на стадіоні відбулась гра за 5-е місце між коломийським "Покуттям" і долинським "Нафтовиком". Загалом, як одна, так і інша команди мали кілька хороших моментів, Долю ж матчу вирішив один єдиний м'яч долинянина Володимира Христонька. Рахунок міг бути і більшим, але "Нафтовик" не реалізував пенальті.

Не менш запеклою була боротьба за 3-тє місце між калуською "Гардою" та івано-франківською ФА "Прикарпаття". Основний час не виявив переможця. 11-метрові удари переконливіше реалізовували футболісти футбольної академії, які й виграли "бронзові" медалі турніру.

ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП, 26 березня (неділя)

  • МФК "ПОКУТТЯ" Коломия – "НАФТОВИК" Долина0:1
  • "ГАРДА" Калуш – ФА "ПРИКАРПАТТЯ" Івано-Франківськ0:0 (пен. 2:3)

Фінальний матч вийшов драматичним і емоційним. Було все: дощ, град, сонце. Але, як не старалася погода зіпсувати настрій футболістам, їй цього зробити не вдалося. Навпаки, учасники ще більше горіли азартом і рвалися в бій. На відміну від похмурого дня, настрій у них був бадьорим і сонячним. Хоча через слизький газон падінь було більше, ніж зазвичай. Але мужнім хлопцям до таких спортивних "нюансів" не звикати. Мокра трава – не перешкода справжній майстерності. А майстерністю фіналісти порадували! Все було тут на найвищому рівні – і тонкі тактичні схеми, і комбінаційна гра, і захоплюючий дриблінг, і клас воротарів.

Як і очікувалося вийшов непростий бойовий поєдинок рівних команд. Гра, як і у двох попередніх матчах ігрового дня, пройшла у в'язкій, непоступливій та впертій боротьбі. Долю фіналу також вирішив один влучний удар головою в першому таймі кращого бомбардира турніру Андрія Боднарука. Після перерви футболісти ФК "Вільхівці" ще раз змусили воротаря суперників діставати м’яч з сітки воріт. Але цього разу гол було забито з положення "поза грою".

У підсумку Кубок і "золоті" медалі турніру вперше за свою історію виборює ФК "Вільхівці", "срібло" – у "Пробоя" з Городенки, "бронза" – у ФА "Прикарпаття" Івано-Франківськ.

Фінал

ФК "Вільхівці" – "Пробій" (Городенка) – 1:0

26 березня 2023 р. 15:00. Стадіон "Хет-Трик Арена" м. Івано-Франківськ

Арбітри: Анастасія Романюк, Ігор Дебенко, Богдан Морозюк (всі – Івано-Франківськ)

ФК "Вільхівці": О.Вульчин, Р.Третяк, С.Локатир, О.Нестерук, Р.Лісовик, В.Данищук (А.Василів, 90+1), В.Буртник (Я.Дяків, 73), І.Крамар (А.Слободян, 86), В.Блащук (В.Блонський, 57), М.Камрадський (Я.Семчук, 82), А.Боднарук. Тренер: Андрій Нестерук

"Пробій": М.Гоменюк, В.Гультай (А.Гнатів, 85), Д.Іванюк, А.Кукурудз, Р.Москалик, І.Романчук, М.Сікач (Д.Касьян, 71), Р.Харук, Ю.Іванишин, В.Красій, П.Данилюк. Тренер: Роман Москалик

Голи: А.Боднарук (30)

Попередження: О.Нестерук (27) – Р.Москалик (44), П.Данилюк (80)

Вилучення: І.Романчук (73) – нецензурний вислів на адресу арбітра

За традицією, після завершення фінального матчу обласна асоціація футболу визначила кращих за амплуа футболістів. Індивідуальні призи отримали гравці футбольних клубів "Вільхівці", "Пробій" та ФА "Прикарпаття".

Кращі гравці турніру з футболу "Кубок Підгір'я-2023"

  • Кращий воротар – Олексій Павленко (ФА "Прикарпаття" Івано-Франківськ)
  • Кращий захисник – Василь Красій ("Пробій" Городенка)
  • Кращий півзахисник – Володимир Гультай ("Пробій" Городенка)
  • Кращий нападник – Мирослав Камрадський (ФК "Вільхівці")
  • Кращий бомбардир – Андрій Боднарук – 8 м'ячів (ФК "Вільхівці")
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я
Турнір з футболу Кубок Підгір'я

Підсумкова турнірна таблиця

  1. ФК "ВІЛЬХІВЦІ" (Вільхівці)
  2. "Пробій" (Городенка)
  3. ФА "Прикарпаття" (Івано-Франківськ)
  4. "Гарда" (Калуш)
  5. "Нафтовик" (Долина)
  6. МФК "Покуття" (Коломия)
  7. "Ураган" (Черніїв)
  8. "Прикарпаття-Тепловик" (Івано-Франківськ)
  9. "Яструб" (Поляниця)
  10. "Прикарпаття-Тепловик" U-18 (Івано-Франківськ)
  11. СДЮСШОР "Прикарпаття" U-17 (Івано-Франківськ)
  12. "Варатик" (Коломия)
  13. "Карпати" (Кути)

З таблицею переможців та призерів турнірів "Кубок Підгір’я" 1994-2023 років можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі КУБОК ПІДГІР’Я розділу ЗМАГАННЯ – КУБОК ПІДГІР’Я: ПЕРЕМОЖЦІ ТА ПРИЗЕРИ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу