Новини :: Комітет з проведення змагань

|

Зміна назви футбольного клубу (команди), реорганізація (зміна організаційно-правової форми) клубу

Зміна назви футбольного клубу (команди), реорганізація (зміна організаційно-правової форми) клубу

По ходу поточного футбольного сезону раз за разом виникають питання у окремих футбольних клубів і районних асоціацій футболу, пов'язані зі зміною назв футбольних клубів або команд та відповідною їх реорганізацією.

Івано-Франківська обласна асоціація футболу звертає увагу, що основою футбольної структури є не команда, а саме ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ – спортивна організація, яка бере участь у футбольних змаганнях. Футбольному клубу може належати декілька команд (дорослі, юнацькі, жіночі), які виступають у різних асоціаціях, різних лігах та вікових категоріях, спортивні школи, стадіон і тренувальна база. У штат футбольного клубу, крім власне футболістів-гравців, також входять тренер і його помічники, менеджери клубу, керівники, лікарі та інший персонал.

Ось декілька прикладів реєстрацій у Єдиній базі даних УАФ футбольних клубів і команд даних клубів, які саме і беруть участь у різних змаганнях (Всеукраїнських, обласних, районних, міських).

Футбольний клуб "ДИНАМО" (Київ) у своєму складі має 11-ть наступних команд: "Динамо", "Динамо" (дублери), "Динамо-2", "Динамо-3", "Динамо-4", "Динамо-Академія-2", ДЮФШ "Динамо", ЖФК "Динамо", РУФК, РУФК-2, ФК "Відрадний".

Футбольний клуб "КАРПАТИ" (Кути) у своєму складі має 4-и команди: "Карпати", "Карпати-2", "Карпати-юнаки", "Карпати-2-юнаки".

Футбольний клуб "ЮНІСТЬ" (Верхня) у своєму складі має 3-и команди: "Благо-Юність", "Юність", ФК "Верхня".

Футбольний клуб "НЕГІВЦІ" (Негівці, Калуський р-н) у своєму складі має 2-і команди: ФК "Негівці, "Фортуна".

Футбольний клуб "ОЛІМП" (Лука, Калуський р-н) у своєму складі має 1-у команду: "Олімп".

Назва футбольного клубу або команди клубу може бути змінена тільки після закінчення поточного змагального сезону та до початку нового змагального сезону. Зміна в назві футбольного клубу або команди клубу відбувається за офіційним письмовим зверненням футбольного клубу і здійснюється за рішенням Комітету з проведення змагань обласної асоціації футболу (обласні змагання) / районної асоціації футболу (районні або міські змагання).

У разі виходу футбольного клубу зі складу учасників змагань через неспроможність подальшого виконання обов’язків перед відповідною асоціацією футболу, клуб (юридична особа), що бажає стати правонаступником клубу, що вибув, повинен представити до відповідної асоціації футболу письмові зобов’язання про прийняття на себе боргів перед відповідною футбольною асоціацією клубу, що вибув. Процедура реєстрації футбольного клубу, що визнаний Виконкомом відповідної футбольної асоціації правонаступником, здійснюється згідно з вимогами Регламенту відповідної футбольної асоціації та регламентуючих документів Української асоціації футболу.

Реорганізація (зміна організаційно-правової форми) клубу може бути здійснена після закінчення поточного змагального сезону та до початку нового змагального сезону. Футбольний клуб, який змінює організаційно-правову форму, повинен надати до Комітету з проведення змагань обласної асоціації футболу (обласні змагання) / районної асоціації футболу (районні або міські змагання):

– письмову заяву про виключення зі складу відповідної асоціації футболу та надання членства новому клубу;

– протокол засідання вищого органу управління про зміну організаційно-правової форми клубу;

– нотаріально засвідчені копії установчих документів нового клубу;

– письмове зобов'язання нового клубу щодо виконання статутних і регламентних документів, рішень обласної асоціації футболу (обласні змагання) / районної асоціації футболу (районні або міські змагання) та регламентуючих документів УАФ, а також прийняття на себе всіх боргів правопопередника.

Тільки за умови дотримання даних вимог новий клуб отримує право на участь у змаганнях. Надані клубом до обласної асоціації футболу (обласні змагання) / районної асоціації футболу (районні або міські змагання) документи щодо реорганізації (зміни організаційно-правової форми) розглядає Комітет з проведення змагань обласної асоціації футболу (обласні змагання), районна асоціація футболу (районні або міські змагання), рішення яких затверджує Виконавчий комітет відповідної асоціації футболу.

Комітет з проведення змагань Івано-Франківської обласної асоціації футболу