Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Юних футболістів Надвірнянщини протестували в межах програми FIFA Talent Development Scheme

Юних футболістів Надвірнянщини протестували в межах програми FIFA Talent Development Scheme

Українська асоціація футболу усвідомлює, що саме виявлення, підтримка й розвиток молодих талантів є ключовим пріоритетом для збереження і розвитку українського футболу загалом, але особливо в умовах війни та на етапі майбутнього періоду післявоєнного відновлення.

Робота з талантами починається з масового футболу як ключового інструменту першого залучення дітей до футболу, навчання тренерів на всіх рівнях, що є надзвичайно важливим елементом як розвитку, так і утримання гравців у футболі, управління базою даних та обліку своїх молодих гравців. Це все однаково стосується і чоловічого, і жіночого футболу.

У рамках пілотного проєкту з реалізації Програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшої організаційної підтримки розвитку ідентифікованих потенційних талантів.

Цей процес має бути загальнонаціональним, але наразі у фокусі – регіональний рівень, а саме – ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням та здебільшого й організованим футбольним процесом.

Саме цей підхід дозволяє максимально виявити та підтримати всіх талановитих гравців, поінформувавши про їхній потенціал найближчі дитячі футбольні академії та ДЮСШ.

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8-12 років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу для їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу.

24 квітня 150 хлопчиків та дівчат з Пнівського, Пасічнянського, Зеленського ліцеїв, Білозоринської, Максимецької, Черниківської гімназії та Зеленської початкової школи в с. Пнів Пасічнянської громади стали учасниками проєкту ФІФА з пошуку юних талантів.

Після виконання Державного Гімну всі учасники разом хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів.

У відкритті заходу взяли участь начальник відділу юнацького футболу УАФ Валерій Золотухін, голова Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, заступник голови "ІФАФ" Микола Васильків, Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда, голова Надвірнянської районної асоціації футболу Руслан Нестерук.

До привітань долучилися танцювальний колектив Максимецького сільського будинку культури та художній керівник Битківську СБК Тетяна Максимюк, які подарували всім учасникам спортивного заходу чудовий танець та задушевну українську пісню.

Під час урочистого заходу діти отримали від організаторів пам’ятні медалі та свідоцтва за участь у новому цікавому проєкті, а також футбольний інвентар та м’ячі від УАФ.

Після урочистої частини діти разом із тренерами футбольної академії УАФ та своїми вчителями фізичного виховання долучилися до тестів. Учасникам потрібно було пробігти 30 м на швидкість без м’яча та з м’ячем, виконати стрибки в довжину, а також пройти тести "Іллінойс" і "Смарт Голс" на контроль координаційних здібностей, спритності та швидкості без м’яча та з м’ячем.

ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
ФІФА шукає молоді таланти
Прес-служба Надвірнянської районної асоціації футболу