Новини :: Технічний департамент

|

Навчання тренерів за Програмою «С» диплому ФФУ розпочнеться 27 квітня

Навчання тренерів за Програмою «С» диплому ФФУ розпочнеться 27 квітня

Сьогодні в приміщенні Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулося зарахування тренерів-слухачів на навчання за Програмою «С» диплому ФФУ та презентація навчальної програми.

Федерація футболу України першою на території пострадянського простору підписала Конвенцію «Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій», здобувши право видавати дипломи відповідного зразка. Згідно з Конвенцією, в країні введено систему навчання тренерів починаючи від аматорських і дитячо-юнацьких команд ("С" диплом) і закінчуючи "ПРО" дипломом. Тому першим кроком тренерів до європейського футболу і є саме навчання за Програмою «С» диплому ФФУ. Без цього диплому тренер не зможе отримати наступні дипломи категорій "В", "А" та "ПРО", які дозволяють працювати, як з професійними командами дорослих, так і дитячо-юнацькими командами.

Згідно з вимогами ФФУ в Регламенті змагань по футболу ІФОФФ на 2015 рік (в тому числі серед юнаків та ДЮФЛ) призначено, що команда, а особливо тренер, не буде мати можливість заявитись на ті, чи інші змагання під егідою ІФОФФ, ФФУ, знаходитись в технічній зоні під час офіційних матчів, заповнювати протокол, якщо тренер не має «С» – диплому ФФУ (чи вищої ліцензії) або не став слухачем курсів під час проведення змагань.

Зарахування тренерів на навчання за Програмою «С» диплому ФФУ

Цього року на засіданні Виконавчого комітету ІФОФФ були затверджені нові структури, які будуть займатися навчанням тренерів. Основна структура – це Технічний департамент, який об’єднує Науково-методичну раду, Тренерську раду та Раду президентів аматорських футбольних клубів.

Щодо фінансових питань, то в порівнянні з іншими регіонами Україні, Івано-Франківська школа тренерів найдешевша. Фіксована оплата для слухачів складає 400 гривень, більшу частину витрат бере на себе обласна федерація футболу. Кошти спрямовуватимуться на оренду приміщення й інших технічних засобів, що потрібні для навчання.

На лекціях повідомлятимуться теоретичні відомості на базі сучасних тлумачень теорії і практики спортивного навчання і тренування юних та аматорських футболістів у сфері технічної, тактичної, фізичної і психологічної підготовки, про активні методи навчання та виховання, про фізичні механізми адаптації в інтенсивній м'язовій діяльності, про педагогічний та лікарський контроль в управлінні футбольною командою та інше.

На семінарських і практичних заняттях розширюватимуться знання про техніко-тактичну, фізичну, психологічну підготовку футболістів до змагань, вдосконалюватимуться вміння та навички планувати навчально-тренувальний процес, буде засвоюватись матеріал про ефективні методики з проведення комплексного контролю за станом тренованості.

Протягом навчальної практики вдосконалюватимуться вміння і навички управління підготовкою футболістів в навчально-тренувальному процесі.

 Зарахування тренерів на навчання за Програмою «С» диплому ФФУ

Навчальна програма буде складатися з 82 навчальних годин. Відповідальний за навчання від ФФУ та обласної федерації – голова науково-методичної ради при ІФОФФ Микола Миколайович Васильків. До викладацького складу входять: Яценко Володимир Васильович (технічна підготовка), Жилюк Вадим Пилипович (фізична підготовка), Кушлик Петро Іванович (організація тренувального процесу, зборів), Пристай Микола Семенович (тактична підготовка), Фотуйма Олександр Ярославович (питання фізіології, психології), Овчар Ігор Іванович (правила гри в футбол), а також представники медичного спортивного диспансеру (надання першої медичної допомоги).

Перший лекційний день розпочнеться 27 квітня 2015 р. з 14.30 години в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Другий лекційний день розпочнеться 4 травня 2015 р. з 14.30 години в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Наприкінці зустрічі з тренерами Микола Васильків презентував Програму підвищення кваліфікації тренерів дитячо-юнацького та масового футболу «С» диплому ФФУ.


(Фото Петра Белея)