Новини :: Технічний департамент

|

Спільне засідання Технічного департаменту, Комітету маркетингу, Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань

Спільне засідання Технічного департаменту, Комітету маркетингу, Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань

Сьогодні, 14 травня, в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось спільне засідання Технічного департаменту, Комітету маркетингу і Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ІФОФФ.

Про юридичні аспекти діяльності, про фінансово-господарську діяльність аматорських футбольних клубів області з доповіддю виступив директор Технічного департаменту ІФОФФ Микола Васильків. Зокрема, Микола Миколайович сказав, що ФІФА і УЄФА приділяє дуже велике значення масовому аматорському футболу. Аматорський футбол зараз має дві умовні одиниці. Є аматорські футбольні клубу, які приймають участь в різноманітних змаганнях під егідою ФФУ, УЄФА, ФІФА, і є звичайні футбольні аматорські колективи, які представляють свої виробничі підприємства в різних турнірах та змаганнях. Ми представляємо систему змагань, яка в себе включає організованість і спортивну послідовність. Федерація футболу України рекомендує всім обласним федераціям проводити роботу направлену на створення в регіонах повноцінних, юридичних структур – футбольних клубів. Форму юридичного клубу (товариство з обмеженою відповідальністю, громадська організація або інше) вибирає власник, який буде створювати цей клуб. Це дасть можливість вести діалог з федераціями, з іншими футбольними клубами стосовно компенсації за підготовку футболіста, стосовно надання матеріальної допомоги, стосовно участі в змаганнях під егідою ФФУ та УЄФА, тобто вступати в правові відносини. Не маючи статусу футбольного клубу, аматорська команда не зможе подати скаргу в КДК, або апеляцію в Апеляційний комітет ФФУ, не захищена від розриву футболістом в односторонньому порядку угоди з командою, не кажучи вже про фінансові аспекти роботи. Якщо є клуб – є відкритий доступний банківський рахунок, проводиться рекламна та агітаційна робота, робота з владою, клуб веде свою господарсько-фінансову діяльність, розвиває футбол в певному місті, певному регіоні. В даний час з 30 аматорських команд, які приймають участь в обласних змаганнях з футболу у першій та другій лігах, 11-ть не мають статусу футбольного клубу, тобто не зареєстровані, як футбольний клуб, не мають статуту, не мають правління, банківського рахунку, печатки і т.ін. Івано-Франківська обласна федерація футболу готова надавати юридичну допомогу, давати консультації з різних питань обласним аматорським командам по створенню на місцях футбольного клубу.

Засідання в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу

Далі на засіданні обговорили можливість переходу обласних змагань з футболу на систему "Осінь-Весна", після довгих і бурхливих дебатів, думки присутніх розділилися. Було прийнято рішення питання переходу на систему "Осінь-Весна" вивчити і розглянути протягом поточного футбольного сезону.

Заступник голови ІФОФФ Ігор Овчар доповів про стан матеріально-технічної бази аматорського футболу в області та хід чемпіонату та першості Івано-франківської області з футболу сезону 2015 року. Ігор Іванович зупинився на деяких фактах порушення командами Регламенту змагань: відсутність хлопчаків для подачі м'ячів, відсутність радіо-оголошень по стадіону, забруднені індивідуальні місця сидінь для вболівальників, нескошена трава між рядами трибун, відсутність на матчах кваліфікованих медичних працівників, нецензурні висловлювання представників команд в технічній зоні під час матчу, тощо. В ході обговорення було прийнято рішення виявлені недоліки направити для виправлення футбольним командам. Починаючи з другого кола обласних змагань, всі порушення Регламенту командами направляти на розгляд КДК ІФОФФ із застосуванням до команд-порушників відповідних фінансових санкцій.

Викладачі тренерських курсів Микола Васильків та Микола Пристай розповіли про співпрацю аматорських футбольних клубів з тренерськими кадрами за Програмою "С" диплому ФФУ. Вкотре було наголошено, що згідно з Конвенцією "Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій", в країні введено систему навчання тренерів починаючи від аматорських і дитячо-юнацьких команд ("С" диплом) і закінчуючи "ПРО" дипломом. Тому першим кроком тренерів до європейського футболу і є саме навчання за Програмою "С" диплому ФФУ. Без цього диплому тренер не зможе отримати наступні дипломи категорій "В", "А" та "ПРО", які дозволяють працювати, як з професійними командами дорослих, так і дитячо-юнацькими командами. Згідно з вимогами ФФУ в Регламенті змагань по футболу ІФОФФ на 2015 рік (в тому числі серед юнаків та ДЮФЛ) призначено, що команда, а особливо тренер, не буде мати можливість заявитись на ті, чи інші змагання під егідою ІФОФФ, ФФУ, знаходитись в технічній зоні під час офіційних матчів, заповнювати протокол, якщо тренер не має "С" – диплому ФФУ (чи вищої ліцензії) або не став слухачем курсів під час проведення змагань.

Голова Комітету маркетингу Олександр Дем'янчук запропонував представникам команд проведення семінару-тренінгу з маркетингу футбольних клубів. Після обговорення було прийнято рішення провести даний семінар-тренінг з керівниками та представниками команд на початку червня поточного року.

Після доповіді голови ІФОФФ Тараса Клима і обговорення, була створена Рада президентів аматорських футбольних клубів Івано-Франківської області, в яку увійшли присутні на засіданні президенти клубів, та вибрані її керівні органи:

  • президент – Штень Степан Йосипович (президент ФК "Нафтовик" Долина)
  • заступник – Пташник Сергій Володимирович (президент ФК "Галичина" Івано-Франківськ)
  • заступник – Ломпас Степан Михайлович (президент ФК "Битків" Битків)

На закінченні спільного засідання представникам футбольних клубів були передані комплекти футбольних м'ячів для юнацьких команд учасників обласних змагань з футболу.

Засідання в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу