Новини :: ДЮФЛ

|

Засідання Робочої групи по організації обласної дитячо-юнацької футбольної ліги

Засідання Робочої групи по організації обласної дитячо-юнацької футбольної ліги

30 червня в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулося перше засідання Робочої групи по організації обласної дитячо-юнацької футбольної ліги.

На засіданні були присутні голова ІФОФФ Тарас Петрович Клим, заступники голови ІФОФФ Василь Васильович Сікора, Василь Андрійович Луцький, Ігор Іванович Овчар, директор Технічного департаменту ІФОФФ Микола Миколайович Васильків, президент ФК "Галичина" Сергій Володимирович Пташник, директора дитячо-юнацьких шкіл.

Головна теза засідання – не просто реорганізація дитячо-юнацького обласного футболу заради реорганізації, а покращення системи проведення змагань в дитячий лізі і оптимізація фінансування дитячо-юнацьких змагань.

Засідання робочої групи
 Засідання робочої групи
 Засідання робочої групи

На засіданні Робочої групи обговорювались наступні питання:

  • Розподіл ДЮФЛ на Першу та Другу (дві територіальні зони) ліги по спортивному принципу за підсумками поточного сезону, який відбувся.
  • Створення двох вікових груп: U-14/U-15 та U-16/U-17, що дало би змогу школам підібрати дійсно кращих юнаків у команди, які б складалися з двох вікових підгруп.
  • Систему змагань залишити діючу – "осінь-весна".
  • Проведення чемпіонату та першості області тільки серед дорослих команд (юнаки вікової групи U-18 мали б можливість відразу після закінчення виступів у змаганнях ДЮФЛ U-16/U-17 заявлятись за дорослі команди).
  • Фінансування дитячо-юнацької футбольної ліги здійснювати за рахунок внесків футбольних клубів, які будуть приймати участь у чемпіонаті та першості області. Клуби наповнюють лігу коштами, які йдуть на організацію змагань ДЮФЛ. Основний напрямок коштів – оплата арбітражу змагань та транспортні витрати на виїзні матчі.
  • Підписання клубами, які будуть приймати участь у чемпіонаті та першості області, угод зі школами про співпрацю з подальшою допомогою школам (екіпіровка, м'ячі, добові, тощо) за прикладом ФК "Тепловик-ДЮСШ №3".
  • Також обговорювалась участь/не участь в іграх ДЮФЛ області гравців, які задіяні в іграх ДЮФЛ України.

Після бурного обговорення всіх цих питань, було прийнято рішення провести найближчої неділі зустріч з президентами футбольних клубів, щоб почути їхню думку, а потім знову зібрати Робочу групу для продовження роботи по реорганізації обласного дитячо-юнацького футболу.