Новини :: Технічний департамент

|

Відбувся семінар з тренерами з футболу ДЮСШ, ДЮФК та аматорських футбольних клубів

Відбувся семінар з тренерами з футболу ДЮСШ, ДЮФК та аматорських футбольних клубів

Сьогодні, 1 липня, в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбувся семінар з питань техніко-тактичної підготовки футболістів в юнацьких і аматорських футбольних клубах та значення ефективного керівництва футбольною командою, який провели Технічний департамент Івано-Франківської обласної федерації футболу разом з Технічним департаментом Федерації футболу України.

У відкритті семінару прийняли участь заступник технічного директора Федерації футболу України Віктор Догадайло, голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, директор Технічного департаменту ІФОФФ Микола Васильків.

У своєму вступному слові Тарас Клим зазначив, що обласна федерація футболу завжди намагається залучати провідних фахівців у сфері футболу, які зможуть поділитися передовим досвідом з діючими та майбутніми тренерами, котрі проходять навчання за програмою "С-диплом ФФУ". Також він побажав учасникам семінару не втрачати свого шансу та використовувати можливості отримати додаткові знання.

Віктор Догадайло зробив акцент на тому, що він прагне діалогу під час лекцій, адже обмін думками та досвідом є невід'ємним елементом будь-якого навчального процесу.

На семінарі серед тем лекцій були "Тенденції розвитку сучасного футболу за підсумками ЧС-2014", "Класифікація тактичних дій в атаці й обороні - індивідуальних, групових", "Причини неефективного управління командою" на прикладі дипломної роботи відомого нашого футболіста Андрія Шевченка, "Особливості контролю м'яча гравцями ФК "Карпати" (Львів)" на прикладі дипломної роботи Ігора Йовічевіча та інші цікаві теми.

Віктор Догадайло розповів про еволюцію тактичних схем у футболі, удосконалення тактичної підготовки футболістів на різних етапах тренувань, тренерську роботу до, під час та після матчу, філософію футболу та тенденції його розвитку за результатами Кубку світу 2014 у Бразилії.

На семінарі були розглянуті техніко-тактична підготовка футболістів, методичні прийоми тактичної підготовки, швидкість і точність сприйняття розташування м'яча в просторі, педагогічні спостереження за ігровою та тренувальної діяльністю футболістів, вплив психологічних якостей футболіста на рівень тактичної готовності, дана оцінка динаміки індивідуальних і командних показників.

Семінар тренерів з футболу
Семінар тренерів з футболу
Семінар тренерів з футболу
Семінар тренерів з футболу

Більше фото в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.