Новини :: Турніри

|

14 серпня стартує "Кубок Федерації" пам'яті Мирослава Думанського

14 серпня стартує Кубок Федерації пам'яті Мирослава Думанського

З 14 по 18 серпня на футбольних полях стадіонів Косівського та Верховинського районів Івано-Франкіської області відбуватимуться матчі 21-го традиційного турніру з футболу "Кубок Федерації" пам'яті Мирослава Думанського, присвяченого 25-ій річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Турнір проводять Івано-Франківська обласна федерація футболу, обласний благодійний фонд "Прикарпатський футбол" та Комітет фізичної культури і спорту Івано-Франківського міськвиконкому.

В турнірі приймають участь юнацькі футбольні команди "Буковина" (Чернівці), "Барса" (Суми), "Княжа" (Щасливе) та Косівська ДЮСШ. Вік учасників змагань 2000 року народження і молодші.

Пропонуємо вашій увазі календар "Кубка Федерації" пам'яті Мирослава Думанського:

14 серпня (п'ятниця) – стадіон "Колос" м.Косів

10:30 – урочисте відкриття турніру

11:00 – "Барса" (Суми) – "Буковина" (Чернівці)

12:30 – Косівська ДЮСШ – "Княжа" (Щасливе)

16 серпня (неділя) – стадіон с.В.Ясенів (Верховинський р-н)

10:00 – "Барса" (Суми) – "Княжа" (Щасливе)

17 серпня (понеділок) – стадіон "Колос" м.Косів

10:00 – Косівська ДЮСШ – "Буковина" (Чернівці)

18 серпня (вівторок) – стадіон с.Шешори (Косівський р-н)

10:00 – "Буковина" (Чернівці) – "Княжа" (Щасливе)

11:30 – Косівська ДЮСШ – "Барса" (Суми)

13:00 – урочисте закриття турніру

Мирослав Іванович Думанський

Довідка:

Мирослав Іванович Думанський (1929-1996) – перший майстер спорту СРСР з футболу в Івано-Франківській області. Він отримав це спортивне звання за третє місце завойоване збірною Української РСР у футбольному турнірі Спартакіади народів СРСР в 1956 році. Колишній півзахисник івано-франківського "Спартака" та "Шахтаря" (Сталіно). У футбол почав грати в 1945 році.

Будучи мотором місцевого "Спартака", вивів свою команду у чвертьфінал розіграшу Кубка СРСР, і привів її до перемоги у груповому турнірі класу "Б". Того сезону команда ледь не увірвалася до класу найсильніших – посіла друге місце у перехідному турнірі за право виступати у вищій лізі союзного чемпіонату. Мирослава на полі вирізняли не лише вмілі диспетчерські дії. Він – кумир місцевих уболівальників – був лідером і за грою і за духом. Багаторічний капітан команди став для партнерів уособленням надійності на полі та поза ним, зразком професійного ставлення до справи, був вимогливим до себе й до інших.

У тренерській кар'єрі, очолюючи івано-франківський "Спартак" Саме Мирослав Іванович сформував кістяк того колективу, що у 1969 і 1972 роках виборов звання чемпіона України серед команд класу "Б" і 2-ї ліги відповідно.