Новини :: Технічний департамент

|

Микола Пристай обраний головним тренером обласної збірної з футболу

Микола Пристай обраний головним тренером обласної збірної з футболу

Сьогодні, 13 серпня, в офісі Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулось засідання Тренерської ради ІФОФФ, на якому головні тренери найсильніших аматорських команд області обговорили питання формування та участі збірної області у турнірі "Кубок Регіонів ФФУ", та обрали головного тренера майбутньої збірної.

Нагадаємо, що "Кубок Регіонів ФФУ" – це новий турнір, участь в якому братимуть 25 команд-збірних своїх областей. Вони змагатимуться за олімпійською системою на виліт, а переможець цих змагань отримає право представляти Україну в "Кубку Регіонів УЄФА".

До слова, головні чинники участі футболіста у цих змаганнях – це відсутність в кар'єрі гравця досвіду виступів на професійному рівні, тобто гравець ніколи не мав контракту з професійним клубом, та віковий ценз – 19-40 років (не молодше 19 років та не старше 40).

Разом з тим, вже відома сітка змагань всеукраїнського турніру та дати проведення матчів, тож на першому етапі суперником івано-франківців можуть стати збірні таких областей, як Волинська, Закарпатська, Волинська, Львівська, Тернопільська та Чернівецька.

А загальна сітка змагань виглядає так:

Сітка турніру Кубок Регіонів ФФУ

В попередньому розіграші турніру "Кубок Регіонів ФФУ" збірна Івано-Франківської області була сформована на базі футбольного клубу "Калуш". Але після провального виступу нашої команди було вирішено в цьому році від ідеї такого формування обласної збірної відмовитись. У турнірі "Кубок Регіонів ФФУ" 2015-2016 Франківщину буде представляти збірна команда сформована з найкращих обласних футболістів-аматорів.

На засіданні Тренерської ради ІФОФФ головним тренером збірної одноголосно був обраний Микола Семенович Пристай – легенда прикарпатського футболу, відомий гравець, бомбардир, тренер. У найближчий час Микола Семенович сформує тренерський штаб збірної, який і розпочне роботу по підготовці команди до участі в турнірі. Всі розходи по екіпіруванню збірної, учбово-тренувальному процесу, спарингам, розходи пов’язані зі змаганнями та транспортом – бере на себе обласна федерація футболу.

Головні тренери команд, які приймають участь в обласних чемпіонаті та першості, пообіцяли активно сприяти і допомагати тренерському штабу збірної у формуванні головної обласної команди.

Довідка:

Микола Семенович Пристай – народився 26.11.1954 у селі Студінці Калуського району.

У складі івано-франківського "Спартака" / "Прикарпаття" виступав дев’ять сезонів (1974, 1977-1984), провів 317 матчів, забив 97 голів. Найкращий бомбардир за всю історію команди.

Виступав також за СК "Луцьк" (1975–1976, 66 матчів, 18 голів) і хмельницьке "Поділля" (1985, 32 матчі, 11 голів).

Працював головним тренером у командах: "Хутровик" (Тисмениця), "Лукор" (Калуш), "Енергетик" (Бурштин) та івано-франківських – ФК "Спартак", СФК "Прикарпаття", ФСК "Прикарпаття", "Прикарпаття-2", а також "Нафтохімік-ПНУ".