Новини :: Турніри

|

Свято масового футболу у Франківську

Свято масового футболу у Франківську

З 7 по 13 вересня у всіх регіонах України в рамках "Тижня масового футболу УЄФА" заплановані різні футбольні заходи. Головна мета – популяризація футболу та активного відпочинку. Варто відзначити, що акція "Тиждень масового футболу УЄФА" проходить вперше в усіх країнах-членах УЄФА.

Основні події вище згаданої акції в столиці нашої області – Івано-Франківську – відбулись 11 вересня на МЦС "Рух". Відкрили спортивне свято юні футболісти, які змагалися у вправності володіння футбольним м'ячем і силі ударів. У конкурсі на дальність удару по футбольному м'ячу переміг вихованець СДЮШОР "Прикарпаття" Мирослав Соломка. Ще один юний футболіст СДЮШОР "Прикарпаття" Марат Гарєєв став кращим у конкурсі з набивання м'яча. Марат жонглював м'ячем довго і в підсумку тільки після 630-го торкання упустив круглого на газон футбольного поля. Мирослав і Марат отримали пам'ятні призи з рук голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Тараса Клима.

Тиждень масового футболу УЄФА у Франківську

Далі на головній спортивній арені стадіону "Рух" пройшли показові футбольні матчі за участю юних футболістів-вихованців ДЮФК "Ніка-05" та СДЮШОР "Прикарпаття". Уболівальники побачили справжню запеклу боротьбу, а всі учасники отримали солодкі призи.

Завершували програму футбольного свята фінальні поєдинки чемпіонату ветеранів 40+. У матчі за третє місце зійшлися збірна Богородчанського району та СК "Олімпія" (Камінне). В основний час переможця команди не виявили (0:0), після чого довелося бити пенальті. У "футбольній лотереї" більш вдалими виявилися богородчанські збірники - один з ударів гравця "Олімпії" голкіпер Богородчан взяв намертво, ще один постріл суперника прийшовся в "молоко". Остаточний рахунок 4:3 і збірна Богородчанського району отримує "бронзові" нагороди чемпіонату.

Фінал між івано-франківським "Прикарпаттям" і "Карпатами" (Брошнів-Осада) вийшов не менш інтригуючим. Захоплюючий, нервовий, непередбачуваний, емоційний – такими епітетами можна охарактеризувати поєдинок за 1-е місце чемпіонату ветеранів. Спочатку все відбувалося за сценарієм гравців "Прикарпаття". Команда контролювала хід гри, забила два м'ячі в першому таймі, на початку другого повела в рахунку 3:0. Але за 15-ть хвилин до закінчення матчу все кардинально змінилося. "Карпати" перехопили ініціативу і зуміли впродовж п'яти хвилин провести два м'ячі, тим самим повернувши вболівальникам інтригу. Суперники, забувши про вік, з юнацьким запалом наполегливо шукали шпаринки у захисті. Але більше відзначитися жодній з команд не вдалося. Хоча моменти були. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Прикарпаття" з рахунком 3:2.

Тиждень масового футболу УЄФА у Франківську

Після гри відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та призерів, в якій взяли участь голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим, перший заступник голови ІФОФФ Василь Сікора, заступник голови ІФОФФ Василь Луцький, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевічус, голова Богородчанської районної федерації футболу Роман Балаш, голова Надвірнянської районної федерації футболу Тарас Пушкар. Переможцям і призерам турніру вручили кубки, медалі та грамоти.

Завершиться програма "Тиждень масового футболу УЄФА у Франківську" 13 вересня на стадіоні "Нафтовик" в м.Долина, де пройде футбольне свято з нагоди 60-ї річниці заснування ФК "Нафтовик" (Долина). Після церемонії вшанування ветеранів футбольного клубу "Нафтовик" заплановано проведення матчевої зустрічі ветеранів ФК "Нафтовик" (Долина) – ФК "Прикарпаття" (Івано-Франківськ).