Новини :: Турніри

|

Збірна Івано-Франківської області припинила виступи у "Кубку регіонів ФФУ"

Збірна Івано-Франківської області припинила виступи у Кубку регіонів ФФУ

Звітний поєдинок наочно показав, як франківчани скучили за великим футболом. На трибуни стадіону "Рух" підтримати прикарпатських збірників прийшло понад однієї тисячі вболівальників, які до фінального свистка гнали своїх улюбленців вперед. І футболісти віддячили своїм шанувальникам грою, боротьбою, націленістю на ворота суперника, перемогою... От тільки для остаточного тріумфу над суперником за підсумками двох матчів, на жаль, всього цього виявилося замало. Одна вилазка гравців збірної Чернівецької області, які просиділи два тайми в окопах, виявилася фатально результативною для гостей. Гол, забитий на чужому полі, в підсумку і вивів збірну нашого географічного сусіда в 1/8 фіналу розіграшу "Кубка регіонів ФФУ".

Гра почалася без розвідки з атак збірної Івано-Франківської області. Здавалося, гол у ворота гостей - справа часу. Однак м'яч вперто не хотів летіти в сітку воріт голкіпера Сергія Цюги. Господарі плели мережива своїх атак, різноманітно комбінуючи на всіх ділянках поля. От тільки до точного завершального удару справа так і не доходила. У гравців явно збився приціл, а з ударами з далеких дистанцій без зусиль справлявся Цюга. Взагалі фортуна цього вечора лише одного разу опинилася на боці господарів поля, коли на 39-й хвилині гри захисник чернівчан Василь Ілащук в боротьбі з форвардом франківчан зрізав м'яч у власні ворота.

Другий тайм почався з масованих атак збірної Івано-Франківської області. Оборона гостей трудилася не покладаючи рук і ніг. Причому деколи стримуючи атаки суперника тільки за допомогою порушення правил. У результаті гості вже в дебюті тайму отримали дві жовті картки. На жаль, голи за це не нараховуються. А забити такий бажаний другий м'яч господарям вдалося на 65-й хвилині. Відзначився Назар Метенько.

Господарі продовжували безроздільно володіти ігровою і територіальною перевагою. Але не щастить, так не щастить. Ця аксіома отримала підтвердження на 71-й хвилині матчу, коли після навісу з правого флангу пішов проникаючий пас у штрафну на капітана гостей Юрія Масікевича, який, опинившись віч-на-віч з Любомиром Атаманчуком, точно пробив під воротарем.

Те, що це був "не наш день" можна було переконатися в час, який залишився до фінального свистка. Один з купи виконаних кутових і стандартів господарями просто зобов'язаний був завершитися взяттям воріт. Кілька разів у штрафній чернівчан спалахувала пожежа, але тотально не щастило нашим гравцям, які й головою, і ногами били по воротах, але або промахувалися, або під м'яч лягали захисники суперника, або вдало грав голкіпер Цюга. Наприкінці матчу збірна Івано-Франківської області практично всією командою перебралася в штрафну гостей, але в боротьбі на другому поверсі не досягла успіху.

У кінцівці компенсованого часу господарі мали 100% можливість забити такий потрібний гол, але м'яч після удару головою в упор в черговий раз як заговорений розминувся з порожніми воротами. У підсумку підопічні Миколи Пристая, маючи беззаперечну перевагу в грі, виграли 2:1, але зазнали прикрої поразки за сумою двох матчів від збірної Чернівецької області.

Ось так, на своєму стадіоні, за шикарної підтримки своїх уболівальників, команда не змогла домогтися необхідного результату. Шкода - дуже шкода, але нічого не поробиш, не пощастило. Як з цим боротися? Для вболівальників все просто - запастися терпінням, вірити в команду і всіляко її підтримувати. Команді - продовжувати наполегливо працювати, вдосконалювати свою гру, налагоджувати взаємозв'язки і працювати над усуненням помилок. Залишається побажати нашій збірній успіхів і перемог у нових турнірах.


Кубок регіонів ФФУ – попередній етап, другий матч

Збірна Івано-Франківської області – Збірна Чернівецької області – 2:1 (1:0)

27.09.2015, 16:00. Івано-Франківськ, Стадіон "Рух". 1000 глядачів, +15°C, оцінка поля – 4

Арбітри: Андрій Холявко (Львів), Богдан Горошко (Львів), Іван Стукало (Хмельницький)

4-й арбітр: Ігор Загнибіда (Івано-Франківськ)

Спостерігач арбітражу ФФУ: Михайло Чайковський (Тернопіль)

Збірна Івано-Франківської області: Атаманчук, Я.Вовчук, Француз, Данів (к), Драган (Дмитрів, 83), Курташ (Оринчак, 67), Москалик (Герин, 80), Блащук, Дербах, Уграк, Метенька

Запасні: Ключівський, Локатир, Барановський, Ю.Вовчук

Головний тренер: Микола Пристай

Збірна Чернівецької області: Цюга, Ілащук, Стрільчук, Мороз, Пентелейчук, Фисюк (Пантелюк, 46), Пантя, Масікевич (к), Підгурський (Абрамян, 81), Гнатюк, Гливка (Соломян, 64)

Запасні: Саїн, Фретеучан, Давидний, Омаров

Головний тренер: Микола Осадець

Голи: Ілащук (39, 1:0 - автогол), Метенька (65, 2:0), Масікевич (71, 2:1)

Попередження: Пантелейчук (32), Стрільчук (48), Мороз (51), Дербах (53), Француз (78), Соломян (88)

Вилучення: Соломян (90+5, друге попередження)