Новини :: Шкіряний м’яч

|

Івано-Франківська ЗОШ №10 переможець обласного фінального етапу турніру "Шкіряний м'яч" серед юнаків 2005 р.н.

Івано-Франківська ЗОШ №10 переможець обласного фінального етапу турніру Шкіряний м'яч серед юнаків 2005 р.н.

6 травня в м.Івано-Франківськ на міському центральному стадіоні "Рух" пройшли фінальні змагання IV обласного етапу Всеукраїнського турніру на призи клубу "Шкіряний м'яч" серед дітей 2005 року народження.

У змаганнях прийняли участь три шкільні команди області, які виявились найкращими за своїх суперників на попередніх етапах: Івано-Франківська ЗОШ №10, Калуська ЗОШ №1 та Коломийська СШ №1.

Через неявку команди Косівської ЗОШ №2 обласний оргкомітет "Шкіряного м’яча" прийняв рішення проводити фінальні змагання не за кубковою системою, а розіграти призові місця у одноколовому турнірі за один день.

На урочистій церемонії відкриття фіналу були присутні: президент обласного оргкомітету "Шкіряний м’яч", заслужений тренер України Петро Іванович Кушлик, голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Петрович Клим, начальник Івано-Франківського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Федорович Стефанків, перший заступник голови ІФФФ, виконавчий директор Василь Васильович Сікора, заступник голови ІФФФ, віце-президент обласного оргкомітету "Шкіряний м’яч" Василь Андрійович Луцький, член Виконкому ІФФФ Віктор Степанович Поптанич, голова Івано-Франківської міської федерації футболу Віктор Михайлович Юзик, директор Калуської ДЮСШ Петро Михайлович Олійник та члени штабу обласного "Шкіряного м’яча".

Петро Кушлик привітав команди з виходом у фінальний обласний етап "Шкіряного м’яча", зауважив, що гарне футбольне поле і погода повинні посприяти хорошій грі та побажав міцного здоров'я, успіхів на турнірі і подальших виступів у великому футболі.

Від імені обласного Комітету міністерства освіти, Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації Михайло Стефанків привітав присутніх з успішними виступами в обласних зональних змаганнях та побажав успіхів на обласному рівні, а також позитивного результату і на всеукраїнському рівні, побажав добра, щастя і гарного завершення навчального року.

Тарас Клим передав вітання від президента асоціації аматорського футболу Федора Івановича Шпига, голови Всеукраїнського оргкомітету "Шкіряного м’яча" Андрія Андрійовича Біби та побажав хлопчикам і дівчаткам, які були присутні в командах, перемог на футбольному полі, а кращій команді фінального обласного етапу – гідно представити Прикарпатський край на Всеукраїнських змаганнях.

Дітвора оплесками віддячувала за промови, побажання, вітання та поздоровлення, адже виступаючі висловлювали свою думку, щодо щасливого дитячого майбутнього як в спорті так і в їхньому житті. Після урочистого відкриття турніру на поле вийшли команди, щоб відкрити турнір не лише формально, а й безпосередньо грою.

Перше місце виборола команда Івано-Франківської ЗОШ №10, яка і буде представляти Івано-Франківську область на Всеукраїнських зональних змаганнях, які відбудуться у травні-червні 2016 року.

Івано-Франківська ЗОШ №10

Другою фінішувала команда Калуської ЗОШ №1, третє місце посіла Коломийська СШ №1.

Івано-Франківська ЗОШ №10 – Калуська ЗОШ №1 – 2:1

Калуська ЗОШ №1 – Коломийська СШ №1 – 1:0

Івано-Франківська ЗОШ №10 – Коломийська СШ №1 – 5:0

І-е місце з елементів техніки гри у футбол в обласних змаганнях з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч" посіла Калуська ЗОШ №1, ІІ-е місце у Коломийської СШ №1, ІІІ-е місце – Івано-Франківської ЗОШ №10.

У перервах між матчами фінального турніру були визначені кращі у вправах з м’ячем:

  • Жонглювання м’ячем – Саків Олександр (Калуська ЗОШ №1) – 42 удари
  • Удари на дальність – Савчин Володимир (Івано-Франківська ЗОШ №10) – 40 метрів
  • Удари на точність – Височан Тарас (Калуська ЗОШ №1) – 5 ударів

Переможцям і призерам турніру вручили кубки, медалі та грамоти. Також були названі кращими в номінаціях та відзначені індивідуальними призами:

  • Кращий воротар – Демянчук Максим (Коломийська СШ №1)
  • Кращий захисник – Савчин Володимир (Івано-Франківська ЗОШ №10)
  • Кращий нападник – Баран Віталій (Калуська ЗОШ №1)
  • Кращий гравець – Рожко Дмитро (Івано-Франківська ЗОШ №10)

Обласний фінальний етап турніру Шкіряний м'яч серед юнаків 2005 р.н.
Обласний фінальний етап турніру Шкіряний м'яч серед юнаків 2005 р.н.
Обласний фінальний етап турніру Шкіряний м'яч серед юнаків 2005 р.н.

Більше фото обласного фінального етапу турніру "Шкіряний м'яч" в розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу