Новини :: Комітет ветеранів

|

Збірна команда ветеранів Калуського району – переможець обласного турніру з міні-футболу серед команд ветеранів 1976 р.н. і старші

Збірна команда ветеранів Калуського району – переможець обласного турніру з міні-футболу серед команд ветеранів 1976 р.н. і старші

Протягом трьох весняних місяців (березень-квітень-травень) на футбольних майданчиках зі штучним покриттям проходив турнір з міні-футболу серед ветеранських команд Івано-Франківської області 1976 року народження і старші.

Турнір проводився з метою подальшого розвитку та популяризації ветеранського міні-футболу в області, організації дозвілля шанувальників міні-футболу області, виявлення переможця та призерів турніру з міні-футболу серед ветеранів.

Загальне керівництво змаганнями здійснювала Івано-Франківська обласна федерація футболу. Безпосереднє проведення змагань покладалося на Комітет з проведення змагань ІФФФ, Комітет ветеранів ІФФФ, Комітет арбітрів ІФФФ та районні (міські) федерації футболу.

14 травня на футбольному майданчику зі штучним покриттям івано-франківського стадіону "Гірка" чотири найкращі команди ветеранів області за кубковою системою розіграли головний приз турніру.

Першими на поле вийшли івано-франківський "Алан" і збірна команда Коломийського району. Суперники вже на початку зустрічі обмінялися голами. На влучний удар коломиянина Михайла Саповича на 3-й хвилині не менш влучним пострілом на 6-й хвилині відповів гравець "Алану" Володимир Хома. У подальшому на полі точилася жорстка та безкомпромісна боротьба, у якій головними дійовими особами були воротарі. На 21-й хвилині Петро Семотюк подарував надію на загальний успіх збірній Коломийського району – 2:1. Повівши в рахунку, коломияни перейшли на гру від оборони, а івано-франківці, знявши з воріт свого голкіпера, розпочали несамовитий штурм захисних редутів суперника. Двічі, пробиваючи в порожні ворота "Алану", ветеранам Коломиї не вистачало кількох сантиметрів, щоб зняти в матчі всі питання про переможця. Навпаки, напористість івано-франківців дала свої плоди на останній хвилині гри, коли Михайло Музичин увігнав круглого в сітку й зрівняв рахунок. Основний час закінчився внічию – 2:2. У серії пенальті влучнішими виявилися футболісти "Алану" – 3:2.

Другу пару півфіналістів склали команди Калуського району і м.Яремче. Якщо виходити виключно з рахунку, можна припустити, що гра пройшла за повної переваги калушан. Але треба віддати належне і яремчанам, які увесь поєдинок намагалися грати у футбол, а не тільки заважати це робити супернику. Але майстерність та рівень гри ветеранів Калуського району були помітно вищими, тому перемога з рахунком 4:0, значною мірою, є закономірною. Що ж до деталей поєдинку, то калушани гру розпочали, що називається, "з місця в кар’єр". Граючи на високих швидкостях, увікнувши колективний відбір, стрімкі флангові проходи й удари по воротах при першій нагоді, калушани на початку матчу заклали міцний фундамент для своєї перемоги, тричі змушуючи воротаря команди Яремче діставати м'яч із сітки своїх воріт. У другому таймі ветерани Калуського району поставили останню крапку в грі – 4:0.

Після невеличкої перерви розпочалися поєдинки за призові місця. За третє місце зустрічалися збірні команди Коломийського району і м.Яремче. Несподіваний початок матчу позначився на всій подальшій грі суперників. Уже на 30-й секунді після розіграшу штрафного удару яремчанин Михайло Іванків відкрив рахунок. На емоційному підйомі яремчани відразу створили ще один гольовий момент, але свою майстерність продемонстрував голкіпер збірної Коломийського району. Фатальною для яремчан стала 13-та хвилина гри, коли Петро Семотюк зрівняв рахунок – 1:1. У подальшому на полі довгий час точилась запекла рівна боротьба з обопільними гострими моментами. Розв'язка наступила незадовго до закінчення основного часу. На 27-й хвилині Михайло Сапович реалізував свій вихід сам на сам, а через дві хвилини остаточну крапку в грі поставив Володимир П'ятковський – 3:1.

Фінальна гра між івано-франківським "Аланом" і збірною командою Калуського району пройшла в напруженій боротьбі, з великою кількістю гострих моментів і цілком відповідала статусу фінальної. Ветерани футболу забули про свій вік і показали дійсно ту гру, за яку ми любимо цей вид спорту – вони грали із задоволенням, натхненням, боротьба точилася на кожному клаптику поля, адже ніхто не хотів поступатися. Остання чверть матчу пройшла на зустрічних курсах – обидві команди, граючи на доволі високих швидкостях, на кожну атаку суперника відповідали своєю контрдією. Мали калушани шанс забити переможний м'яч, коли дві хвилини грали в більшості після вилучення з поля гравця "Алану". Однак довести справу до забитих голів в основний час так нікому й не вдалося, тож усе вирішувалося знову в серії пенальті. Футболісти Калуського району свою серію виконали бездоганно. Роман Русянівський, Василь Качур і Володимир Луцький пробили без шансів для воротаря "Алану". В івано-франківців Володимир Хома і Володимир Ковалюк теж влучно виконали свої удари, а ось гарматний постріл Дмитра Гуменяка голкіпер калушан ногою в карколомному шпагаті парирував.

Збірна команда ветеранів Калуського району

У підсумку, головний кубок змагань і "золоті" медалі – у збірної команди ветеранів Калуського району, "срібло" – вибороли ветерани івано-Франківського "Алану", "бронза" – дісталася ветеранам збірної команди Коломийського району, грамоту за IV місце та вимпел ІФФФ – отримали ветерани збірної команди м.Яремче.


Півфінальні матчі

"Алан" Івано-Франківськ – Збірна команда Коломийського району – 2:2 (пенальті – 3:2)

Збірна команда Калуського району – Збірна команда м.Яремче – 4:0



Матч за 3-є місце

Збірна команда Коломийського району – Збірна команда м.Яремче – 3:1


ФІНАЛЬНИЙ МАТЧ

"Алан" Івано-Франківськ – Збірна команда Калуського району – 0:0 (пенальті – 2:3)


Обласний турнір з міні-футболу серед команд ветеранів 1976 р.н. і старші

Більше фото турніру з міні-футболу серед ветеранських команд Івано-Франківської області 1976 року народження і старші – у розділі сайту ФОТОГАЛЕРЕЯ.


Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу