Новини :: Новини ІФАФ та регіонів

|

Делегація ІФФФ прийняла участь в освяченні футбольної форми збірної команди Україна

Делегація ІФФФ прийняла участь в освяченні футбольної форми збірної команди Україна

19 травня делегація в складі футбольного активу Івано-Франківської обласної федерації футболу і вихованців місцевого ДЮФК "Ніка-05" вирушила до Говерли.

Саме там, біля підніжжя найвищої точки України, у потічку, де починається славетна річка Прут, відбулося урочисте прання футболок збірної України, у яких наша національна команда здобула право виступати у Франції.

Після того, як ці футболки були випрані в гірських водах, вони були сполоскані в спеціальному настої з гірських трав. Крім того, висушені на карпатських кущах, щоб відігнати будь-яку можливу нечисть від нашої збірної.

Благословили нашу команду й представники духовенства всіх традиційних конфесій. Після спільної молитви вони освятили для українських гравців футбольну форму.

Сила карпатської природи, незламний дух пращурів та щира віра в перемогу – саме це, на думку івано-франківців, допоможе українським футболістам перемагати дуже гідних і сильних суперників.

У планах делегації ІФФФ був і підйом футбольної форми нашої збірної на вершину Говерли, але, на жаль, погодні умови (вершини гір були вкриті товстим шаром снігу) дозволили піднятися тільки на висоту 1500 метрів, де саме й пройшли зйомки проморолика на підтримку національної збірної України з футболу. Активну участь у зйомках проморолика взяв колектив Татарівського будинку культури "Березунка".

У перерві між зйомками юні вихованці івано-франківського ДЮФК "Ніка-05" на футбольному майданчику зі штучним покриттям навчально-спортивної бази "Заросляк" продемонстрували свої футбольні навички.

22 травня в Києві на Михайлівський площі відбулася урочиста церемонія від'їзду збірної України на чемпіонат Європи з футболу, що пройде у Франції. На сцену перед тисячами глядачів, які зібралися в центрі столиці, під оплески вийшли гравці національної команди, а також головний тренер збірної України Михайло Фоменко та його помічники Володимир Оніщенко і Андрій Шевченко.

В урочистих проводах національної збірної взяв участь голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, який звернувся до спортсменів з вітальним словом:

– Ми, івано-франківці, щиро шануємо стародавні традиції українського народу, віримо в їхню велику силу. І сьогодні ми прибули в серце нашої держави, щоб передати силу карпатських гір і гірських потоків. Івано-Франківці вклоняються нашим хлопцям за ту працю, яку вони вже зробили. І ми сподіваємося, що наша збірна гідно виступить на чемпіонаті Європи у Франції. Для мене велика честь сьогодні передати цю освячену форму нашим гравцям, подякувати ще раз їм за їхню працю. Слава всім Вам! Слава Україні!

Після промови очільник Прикарпаття передав футболки-обереги, освячені біля підніжжя гори Говерла, гравцям української національної команди. Сподіваємося, що цілющі властивості карпатських гір подарують здоров'я та нададуть сили нашим футболістам для нових високих досягнень.

Пропонуємо вашій увазі відео-сюжет про урочистості з освячення та передачі футбольної форми гравцям збірної команди України. При підготовці матеріалу використано відео телеканалу "Футбол 1".

Прес-служба Івано-Франківської обласної федерації футболу