Новини :: Турніри

|

Турнір пам’яті воїнів, які загинули на сході України

Турнір пам’яті воїнів, які загинули на сході України

У неділю, 17 липня, на центральному стадіоні Богородчан втретє проходив футбольний турнір пам’яті воїнів, які загинули на Донбасі. П’ятеро Героїв з Богородчанщини віддали найдорожче задля миру на нашій землі: Андрій Карабінович з Дзвиняча, Володимир Байдюк з Глибокого, Володимир Суслик з Монастирчан, Віталій Амброзяк із Забережжя та Григорій Семенишин із Горохолини. Участь у змаганнях взяли 5 команд саме із цих населених пунктів, які поборолися за пам’ятний кубок.

Турнір пам’яті воїнів АТО

На початку турніру відбулось урочисте відкриття. Капітани команд підняли Державний Прапор, хвилиною мовчання вшанували Героїв, учасників змагань поблагословив о.Михайло. Також привітали футболістів заступник голови районної ради Ігор Семків, заступник голови райдержадміністрації Василь Поштарюк та селищний голова Ростислав Заремба. Поділився своїми спогадами про воїна з Монастирчан Володимира Суслика його друг Василь Макарович, зазначивши що кращих синів України забирає війна.

Турнір пам’яті воїнів АТО

Футбольні змагання проходили напружено, спортсмени завзято боролися за перемогу. Хорошу гру показали команди, які не беруть участь у районному чемпіонаті – Забережжя та Горохолина. Призери ж визначилися наступним чином: команда з Глибокого у матчі за третє місце в серії пенальті переграла горохолинських футболістів. Найсильніші гравці були у складі фіналістів: Дзвиняча та Монастирчан, які і у чемпіонаті району претендують на призову трійку. Завдяки злагодженій грі у захисті та блискавичним контратакам впевнену перемогу з рахунком 3:0 здобула команда Дзвиняча. Варто відзначити, що два попередні роки цей турнір проходив у Дзвинячі за ініціативи сільського голови Миколи Волочія та підтримки Ярослава Паранюка, оскільки першим з Богородчанщини на сході загинув Андрій Карабінович.

Турнір пам’яті воїнів АТО

ТАБЛО ЗМАГАНЬ:

Група "А": Монастирчани – Глибоке 2:0 (Д.Третяк 17, С.Урсу 20)

Група "Б": Дзвиняч – Забережжя 4:0 ( М.Ерназаров 3, П.Карабінович 13, О.Максимів 15, А.Чусак 19); Горохолина – Дзвиняч 0:0; Забережжя – Горохолина 1:1 (А.Струк 13 - О.Рожко 32)

Матч за 3 місце: Глибоке – Горохолина 1:1 (П.Дякун 11 - І.Паламарчук 9), по пен. 4:3

Фінал: Монастирчани – Дзвиняч 0:3 (В.Карабінович 19, М.Ерназаров 29, 40)

Кращими гравцями турніру стали: Михайло Ерназаров (Дзвиняч), Роман Кубірка (Монастирчани), Ігор Іванюк (Глибоке), Олександр Дем'янець (Горохолина), Ігор Якубів (Забережжя). Нагородження проводили брат Володимира Байдюка з Глибокого – Олександр та голова районної федерації Роман Балаш. Кубком пам’яті воїнів, які загинули на сході, вже втретє поспіль нагороджено команду Дзвиняча – переможця змагань. Є надія, що турнір і надалі проходитиме на хорошому рівні, але кількість команд-учасників залишиться незмінною. Слава Україні!

Турнір пам’яті воїнів АТО
Спеціаліст відділу молоді та спорту Богородчанської РДА Віктор Тимощук